Çizimlerinizi eğlenceli hareketli GIF'lere çevirmek ister misiniz?

Çizimlerinizi GIF'e çevirmek için kullanabileceğiniz çok yetenekli bir internet hizmeti: Bu konuda Arteater'ın eline su dökecek bir alternatif bulmanız çok zor.

Çizimlerinizi GIF'e çevirmek, bu internet hizmeti sayesinde artık çok kolay

Kısa video klipleri, internetin en çok sevilen dosya formatlarından biri olan hareketli GIF'lere dönüştürebilen neredeyse sayısız miktarda araç ve web sitesi var. Ama konu kendi karalamalarınızı ve çizimlerinizi canlandırmak söz konusu olduğunda, Arteater'ın eline su dökecek hizmet sayısı yok denecek kadar az.

Çevrimiçi GIF oluşturma araçlarının çoğu tamamen ücretsiz olsa da, kendinizi sıklıkla bol miktarda afiş reklamından, pop-up'lardan kaçarken ve daha da sık bir şekilde, seçtiğiniz aracın markasını taşıyan filigranlı bir GIF alırken bulursunuz. Tabii ki bu hizmetler ücretsiz oldukları için pek şikayet edemeyiz.

Skalanın diğer ucunda ise, animasyonlarınız üzerinde tam kontrol sağlayan Photoshop gibi araçlar ve GIF'inizin kalitesini dosya boyutuna göre sıkıştırma ve dengeleme konusunda kapsamlı seçenekler bulunuyor. GIF oluşturmak adına Photoshop'u kullanmak için kullanışlı kılavuzlar bulunsa da bunun hızlı bir süreç olduğunu söyleyemeyiz ve Photoshop’un kayda değer bir fiyatı bulunuyor.

Arteater'ı kullanmak ise genel açıdan oldukça kolay. Ama en zor kısmı, hangi şablonun yazdırılacağına karar vermek ve ardından ev yazıcınızın işi halletmek için yeterli mürekkebi kalmasını ummak.

Seçeneklerin arasında, basit üç kare döngülerden 15 kareli animasyonlara ve kullanıcıların GIF'leri için özel arka planlar ve ön planlar çizmesine olanak tanıyan daha karmaşık ızgaralara kadar pek çok farklı şey bulunuyor.

Kullanıcılar, animasyonlu resimlerini oluşturmak için renkli kalemler, keçeli kalemler, boyalar, hatta yiyecekler dahil olmak üzere istedikleri aracı kullanabilirler ve şablon doldurulduktan sonra, hızlı bir dijital fotoğraf çekebilir ya da çalışmalarını daha ayrıntılı olarak yakalamak için bir tarayıcıya aktarabilirler. Yüklendikten sonra, Arteater web sitesi işlemin geri kalanını halleder ve GIF'in indirilebileceği bir bağlantı verilir.

Arteater’ın ücretsiz olmasına ve web sitesinde reklam olmaması konusuna gelirsek... Aslında hizmet tamamen ücretsiz değil. Daha gelişmiş şablonlarından bazıları kilitli ve indirmek için bir kod gerektiriyor. Kullanıcıların Arteater'ın kendi sitesi aracılığıyla sattığı animasyon eskiz defterleri, sitenin ihtiyacı olan geliri sağlıyor.