Civilization VII, ilk oynanış videosuyla birlikte tanıtıldı

Sid Meier's Civilization VII, Gamescom'da yayınlanan oynanış videosuyla birlikte tanıtıldı. Videoda eni grafik stili ve medeniyetler arasındaki savaşlar gibi önemli oynanış detayları sergileniyor. Peki, Civilization 7 ne zaman piyasaya çıkacak?

Civilization VII, ilk oynanış videosuyla birlikte tanıtıldı

Gamescom açılış gecesi etkinliğinde, uzun süredir beklenen Sid Meier's Civilization VII için yeni bir oynanış videosu yayınlandı. Bu video, strateji meraklılarına oyunun oynanışına dair ilk bakışı sundu.

Videoda, strateji oyununun yeni bir grafik tarzıyla nasıl hayat bulduğu, birçok farklı grup ve medeniyetin yer aldığı, savaşların ve hatta nükleer saldırıların sahnelendiği görülüyor.

Duyuruda yer alan "Civilization VII'de, stratejik kararlarınız gelişen imparatorluğunuzun benzersiz kültürel yolunu belirler" ifadesi, oyunun geri dönen oynanış döngüsüne dair ipuçları veriyor. Oyuncular, tarih boyunca pek çok efsanevi liderden biri olarak hükmedip her yeni Çağ’da imparatorluklarını temsil edecek bir medeniyet seçerek hikayelerinin seyrini değiştirebilecekler.

Civilization VII Nasıl Bir Oyun Olacak?

Önceki oyunlarda olduğu gibi, oyuncular bu yolculukta hangi medeniyeti yöneteceklerini seçebilecekler ve her medeniyet, kendine özgü bir liderle birlikte gelecek. Sıra tabanlı bu macerada, oyuncular keşfedilmemiş toprakları keşfedecek, imparatorluklarını genişletecek, doğal kaynakları kullanarak teknoloji ve kültürde ilerleme sağlayacak ve sonunda diğer medeniyetleri yenilgiye uğratacaklar.

Bu oyuna eklenen yeni özelliklerden biri, her yeni çağa geçildiğinde oynadığınız medeniyeti dönüştürme imkanı sunması. Her çağın başlangıcında, önceki başarılara dayalı olarak imparatorluğunuzu yeniden şekillendirebilir ve yeni medeniyet seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz. Bu sayede, imparatorluğunuzun gelişimi yeni oyun bonuslarının ve benzersiz birimlerin kilidini açarken, medeniyetiniz her zaman zirvede kalabilecek.

Ayrıca, çok oyunculu mod da geri dönüyor. Oyuncular, uzun süreli çok çağlı kampanyalar veya tek bir çağda geçen daha kısa oturumlar arasında seçim yapabilecekler. Konsollar ve PC arasında çapraz platform desteği de mevcut olacak.

Sid Meier's Civilization VII Ne Zaman Çıkacak?

civilization

Sid Meier's Civilization VII, Şubat 2025’te konsollar ve PC için çıkış yapacak. Standart sürüm 69,99 dolar fiyatla satışa sunulurken, 99,99 dolarlık Deluxe Sürüm ön siparişe açıldı. Deluxe Sürüm, oyuna beş gün erken erişim sağlarken, lansman sonrası medeniyetler, liderler, harikalar ve daha fazlasını içeren DLC paketlerine erişim imkanı sunacak. Ayrıca, ek bonus içeriklerle birlikte 129,99 dolarlık Founders Sürümü de oyuncuların beğenisine sunuluyor.