Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara çözüm!

Teknoloji ile yapılamayacak şey yok: İşte teknolojinin geldiği şaşırtıcı son nokta!

İşte geldiğimiz son nokta!

Yakında cep telefonları ve bilgisayarlar, cinsel yollarla bulaşan hastalıkları (STD) teşhis edebilecek. İngiltere, gençler arasında herpes, klamidya ve belsoğukluğu hastalıklarının yükselmesiyle birlikte bazı yenilikler yapmayı ve bu hastalıklara dur demeyi planlıyor.

Doktorlar ve teknoloji uzmanları, kişinin cinsel temasla bulaşmış bir hastalığa sahip olup olmadığını algılayabilen küçük cihazlar geliştiriyorlar.

Hastalığın kendisine bulaştığını düşünen kişiler, USB çipi boyutundaki bir çipin üzerine tükürük veya idrarını koyayarak bilgisayara takıyor, ve birkaç dakika içinde eğer varsa sahip olduğu cinsel enfeksiyonu öğrenebiliyor. Alet size hangi enfeksiyona sahip olduğunuzu söyledikten sonra, sonraki adımda ne yapmanız, nereye başvurmanız gerektiğini de söylüyor.

Artık her şeyi kendimiz yapıyoruz...

Artık her şeyi kendimiz yapıyoruz...
Cep telefonunuz hastalıkları da bulabilecek...

Cinsel sağlık uzmanları, bu çözümün artan 'cinsel yolla bulaşan enfeksiyon' sayısını azaltacağını umuyor. Bu tür enfeksiyonlar son 10 yılda oldukça artmış, geçen sene 482.696'ya ulaşmıştı. Enfeksiyon sahibi her üç kadından ikisi 25 yaşın altında ve bu da erkeklerde olduğunun yarısından fazla.

Batı Avrupa'da ve en çok İngiltere'de görünen cinsel enfeksiyonlar konusunda gençler bilgisiz, ya doktora gitmeye üşeniyor ya da çekiniyor. Doktorlara göre, bu aletler bir sağlık profesyoneline gitme zorunluluğunu ortadan kaldırarak yardımcı olabilir.

Okuyucu Yorumları