Çinli internet bağımlısı PC başında öldü

Çinli internet bağımlısı, bilgisayar başında saatlerce oyun oynadıktan sonra ölü bulundu

Çok oynadı öldü!

Çin'de yayınlanan günlük gazetelerin haberine göre 26 yaşındaki Çinli internet kullanıcısı bilgisayar başında geçen oyun saatlerinin sonunda bitkin düşerek vefat etti. Jinzhou'da yaşayan bilgisayar ve internet bağımlısının ekran karşısında çok fazla vakit geçirmekten 150 kiloya ulaştığı ve son zamanlardaki sosyal hayatının da azaldığı ifade ediliyor.

Ailesinin açıklamalarına da yer veren gazete, 7 gün süresince temel ihtiyaçlar dışında neredeyse tüm vaktini online oyunlar oynayarak geçiren kullanıcının geçtiğimiz Cumartesi günü bitkin düştüğünü ve odasında ölü olarak bulunduğunu yazdı.

2.6 milyon internet bağımlısı

Milyarlık nüfusa sahip olan Çin'de yönetimin özellikle gençlerin internet bağımlılığı konusunda önemli kaygıları var. Daha önce bu konuda rehabilitasyon merkezleri de açılan ülkede internet kafeler başta olmak üzere online oyunlar konusunda zaman zaman bazı kısıtlamalara da gidiliyor. Yapılan istatistiksel çalışmalara göre 20 milyona yakın internet kullanıcısı bulunan Çin'in 18 yaş altında ve internet bağımlısı olarak belirlenen 2.6 milyon civarında genç kullanıcısı var.

Okuyucu Yorumları