Çin'de Bir Eyalet Kendi NFT Pazaryerini Başlattı

Kripto para birimlerini yasaklayan Çin, NFT sektörüne ise sıcak bakıyor. Çin'in Sichuan eyaleti de NFT dünyasına giriş yaptı.

Çin'de Bir Eyalet Kendi NFT Pazaryerini Başlattı

Kripto para birimlerini yasaklayan Çin, NFT sektörüne ise sıcak bakıyor. Çin'in Sichuan eyaleti de NFT dünyasına giriş yaptı. Eyaletin kültür ve turizm otoritesi, müzik işini yeni nesil teknolojilere uydurmak için bir NFT pazaryeri başlatıyor.

Çin'in Sichuan Eyaleti NFT Pazaryerini Başlatacak

Çin'in güneybatısında bulunan Sichuan, yeni nesil teknolojileri benimsemek adına bir NFT adımı attı. Eyalet, "müzik işini aktif olarak modaya uygun know-how'ı üstlenmeye teşvik etmek" bir NFT pazaryeri inşa edecek.

Sichuan'dan yetkililer, müzik şirketlerinin telif haklarını korumak adına Blockchain teknolojisini kullanıldığını açıkladı. Sichuan, son zamanlarda müzik denilince akla gelen eyaletlerin başında yer alıyor.

NFT'ler aslında Çin'de 'dijital koleksiyon ürünleri' olarak tanımlanıyor. Ancak, Sichuan'dan gelen açıklamara baktığımızda, eyaletin NFT kelimesini kullanmaktan da çekinmediğini biliyoruz.

Çin'de NFT alanında atılan adımların sayısı her geçen gün artıyor. Daha önce de Shandong TV isimli TV kanalı, NFT pazaryeri inşa etmek için hazırlıklara başladığını açıklamıştı.

Kripto para birimlerine olan yasakçı yaklaşıma karşılık, Çin'de NFT'ler her geçen gün daha da büyüyecek gibi görünüyor.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.