Çin malı USB ısıtıcı kendini ısıtamıyor.

Çin'li bir firmanın ürettiği USB fincan ısıtıcının kendini bile ısıtamadığı ortaya çıktı.

Isıtmayan USB Isıtıcı

Ürün: Electronik USB ısıtıcı
Üretici: Happy Life!
Yer: Çin'de bir yer
Fiyat: $10 (KDV Dahil) [!]

The Inquirer, piyasada bulunan Çin'li Happy Life! firmasına ait USB fincan ısıtıcıyı test diyor ve karşılaştığı sonuç gerçekten de pek hoş olmuyor.

"Dizüstümü yakmak pahasına da olsa ısıtıcıyı bilgisayarıma bağladım. Neyse şans eseri sistem çalışmaya devam etti. Daha sonra ısıtıcının düğmesini açık konuma getirdim. Bir ışık yanmasını bekliyordum, çok şey beklemişim herhalde.

Daha sonra elimi ısıtıcının ısıtma yerine koydum ve ısıtıcının yavaş yavaş ısındığını fark ettim. Biraz sonra ısıtıcı epey ısındı ama elimi yakacak kadar değil. Fakat ısının sadece orta kısımda mevcut olduğunu kenarların hiçbir şekilde ısınmadığını ve ortadaki bu kısmın da 1 cm'i geçmediğini fark ettim.

Ofiste kullandığımız kupalardan birini ısıtıcının üzerine yerleştirdim. Kupadaki çayın sıcaklığı oda sıcaklığındaydı ve ısıtıcı bundan daha sıcaktı. Tamı tamına 20 dakika sonra kupadan bir yudum aldım. Çay bıraktığım sıcaklıkta idi. Daha sonra ısıtıcının yüzeyine dokunduğumda ise sıcak bile olmadığını fark ettim."

Çin malı USB ısıtıcı kendini ısıtamıyor.

"Daha seramik kupayı bile ısıtamayan USB ısıtıcının kupanın içindeki çayı ısıtmasını nasıl beklersiniz? Nihayetinde aletin kapağını açtım ve +5 ve -5 volt'luk kabloların 1 cm bile olmayan bir rezistans'a bağlı olduğunu gördüm. Unutmayın ki USB arabirimi 2.5 Watt'tan daha fazla bir enerji asla sunamaz.

Herhalde Happy Life! firmasındaki Çin'liler bu ısıtıcıyı yanlış tasarladılar. Hiçbir koşul altında bu ürün kendi işini başaramıyor. Belki ben yanlış bir kupa kullanıyorum diye (!) başka kupa denedim ama sonuç aynı. Herhalde bu alet için dibi jilet gibi keskin kupalar kullanmak lazım.

Son ihtimal dedim belki benim dizüstünde bir hata vardır ve ısıtıcıyı bir de masaüstü PC'me bağladım. Sonuç: değişen bir şey yok.

İyi yanı: USB kablosunu kesip başka amaçlarla kullanabilirsiniz veya ayağınızın büyük parmağını ısıtabilirsinz.

Kötü yanı: Aynı anda sedece bir ayağınızın büyük parmağını ısıtabilirsiniz ikinci bir ısıtıcı daha takarsanız anakartınıza elveda diyebilirsiniz.

Çirkin yanı:Bu alet bırakın çayımı daha kupanın dibini bile ısıtmaktan aciz. Eğer "hadi canım en azından kupayı bıraktığımız sıcaklıkta tutyordur" diyorsanız aletin kendini bile ısıtmaktan aciz olduğunu söyleyebilirim."

Çin malı USB ısıtıcı kendini ısıtamıyor.
"Fakat bu kadar testten sonra nihayet ürünün bir başka kullanım şeklini keşvettim! Stress atmada kullanabilirsiniz."

"Piyasada alüminyum kaplamalı ve beraberinde bir de alüminyum fincan veren ısıtcılar bulmak mümkün. Bunlar yine belki işe yarıyordur gibi bir izlenim veriyor en azından."

CHIP Online yorumu: Eğer 10 dolara stress atacaksak hiç atmayalım o stress de bizde kalsın, döviz de.

Okuyucu Yorumları