Çin'li hacker'lar ABD'li milletvekillerine sa

İki ABD milletvekili Çin'li hacker'ların ofislerindeki bilgisayarlara saldırdıklarını açıkladı.

Çin'den saldırı!


ABD kongre üyelerinden Frank Wolf ve Christopher Smith ofislerindeki bilgisayarların Çin'li hacker'ların saldırısına uğradığını açıkladılar. Virginia eyaletini temsil eden Frank Wolf kongreyi özel bir toplantıya çağırarak ofisindeki dört bilgisayarın da saldırıya uğradığını şöyle açıkladı:

"Sayın başkan, Ağustos 2006 tarihinde ofisimdeki dört bilgisayar dışarıdan saldırıya uğramıştır. Saldırganlar ilk önce dış ülke vatandaşları ile ilgili politika danışmanımın bilgisayarına, arkasından hukuk danışmanıma ve arkasından da diğer yardımcılarımın bilgisayarlarına saldırı düzenlediler. Bu bilgisayarlarda dünya çapındaki insan hakları aktivisitleri ile ilgili yapmakta olduğum çalışmalar yer almaktadır. Bu bilgisayarlardaki e-posta, iç yazışma, rapor ve özel çalışmalarla ilgili tüm bilgilerin hacker'ların eline geçtiğinden şüphelenmekteyim"

Arkasından söz alan Christopher Smith de Çin'li hacker'ların bilgisayarlarına benzer bir saldırı düzenlediğini rapor etti. İki politikacının da Çin'İn insan hakları politikalarına karşı şikayetleri dile getiren kongre üyeleri olması dikkat çekici olarak nitelendirildi.

Intology

Okuyucu Yorumları