Çin'de 22 tane daha sahte Apple mağazası!

Çin'de ortaya çıkan sahte Apple mağazası, meğer sadece bir tane değilmiş! Ancak dahası da var

Sahte mağaza "akıllandı"!

Apple'ın ve başka firmalarının ürünlerinin Çin'de taklitlerinin olduğunu bilmeyen yoktur. Ancak Çin'in bu taklit piyasasına başka bir boyut katıp taklit Apple mağazaları açtığı da bir gerçek. Hatta Çin'de bu tip mağazaları ihbar etmek için ayrı bir çağrı merkezi de açılmış durumda.

Reuters'ın haberine göre; Çin'in Kunming şehrinde 22 mağaza daha taklit Apple ürünleri sattığı gerekçesiyle kapatıldı. Bu mağazalar Kumning'de göze çarpan ilk mağazalardan değil, Temmuz ayında Apple mağazasının aynısını yapan Çinliler, işe aldıkları mağaza çalışanlarını bile gerçekten Apple için çalıştıklarına inandırmışlardı.

Taklit telefon denilince birçok ülkede akla gelen ismin Çin olması, Çinli yetkilileri de alarma geçirmiş durumda ve yetkililer bu durumu değiştirmek için var güçleriyle çalışıyorlar.

MicGadget'in haberine göre ise birkaç hafta önce ortaya çıkan sahte Apple mağazası, farklı bir isimle hayatına devam etmeye başladı. Yeni mağazanın fotoğraflarını sonraki sayfamızda bulabileceksiniz.

ve "akıllanan" sahte mağazadan fotoğraflar

ve

Mağazanın içi aynı olsa da, dış bölümünde artık büyük bir fark var. Zira mağazanın adı artık "Apple Store" değil "Smart Store" yani "Akıllı Mağaza".

ve


ve

Okuyucu Yorumları