Chrome vs IE vs Firefox!

Firefox IE'yi yakalıyor mu? Chrome kimden kullanıcı çalıyor? İşte tarayıcı savaşında son durum...

Chrome vs IE vs Firefox!

Google Chrome internet tarayıcı hızla yükseliyor. Kullanıcıların beğenisini önce temiz arayüzü ve hızıyla kazanan bu tarayıcı gün geçtikçe gelişiyor.

Eklenti, daha doğrusu Google'ın verdiği isimle uzantı desteği sayesinde Firefox'un yükselişini sağlayan özellik, Chrome'a da dahil edildi. Şüphesiz bu eklentilerin Chrome arayüzünü bozmaması,popülerliğinin artmasında büyük paya sahip.

Chrome internet tarayıcı, Internet Explorer ve Firefox'tan yüzde 5 piyasa payı almayı almayı başardı. NetApplications'ın yaptığı ölçümlere göre, Chrome Ocak ayını yüzde 5.2 ile kapattı. Bu yüzde 0.6 puanlık bir yükseliş demek.

Yüzde 10 ne zaman?

Yüzde 10 ne zaman?
Tarayıcı seçeneği çok ama sadece 3 tanesi popüler

Çok büyük bir pay gibi görünmese de artış devam ediyor.

Payını 2009 Temmuz ayından bu yana iki katına çıkarttığı göz önüne alınırsa, bu yaz çok daha yüksek bir orana, belki de yüzde 10'a yaklaşması mümkün.

Internet Explorer yarım puan kaybetti ve yüzde 62.2'ye düştü. Microsoft'un tarayıcısının bir yıllık düşüşü yüzde 10'u buldu.

Internet Explorer'ın 2011 Nisan'ına doğru yüzde 50 altına düşmesi ihtimali bulunuyor. Ancak tek düşen o olmadı, Almanya gibi bazı ülkelerde IE'yi geçmeyi başaran Firefox da yüzde 0.2 düşüş yaşadı.

Firefox'un şu anki payı yüzde 24.4 oldu. Yüzde 25'e ulaşmaya en çok Kasım 2009'da yaklaşan popüler tarayıcı, IE'nin ardından ikinci sırada yer alıyor.

Okuyucu Yorumları