Chrome'un özelliklerini değiştiren 3 eklenti!

Chrome'un varsayılan özellikleri size yetersiz mi geliyor? Öyleyse bu 3 eklenti ile onu güçlendirin!

Chrome'un gücüne güç katın!

Google'ın web tarayıcısı Chrome'un pazar payı artmaya devam ediyor ve şu günlerde Firefox ile başabaş seyrediyor. Birçoğumuz Chrome'un özellikleriyle yetiniyoruz. Ancak Chrome'a özellik eklemek yerine onun bazı parçalarını değiştiren eklentiler de var. İşte Chrome'u daha işlevsel hale getirebilen 3 eklenti:

Speed Dial 2

Chrome'un yeni sekme sayfası giderek gelişiyor. Son sürümdeki yenilik sayesinde uygulamalar ve en sık ziyaret edilen web siteleri arasında geçiş yapabiliyoruz. Chrome'un varsayılan yeni sekme sayfasını görmek ve karşılaştırmak için tıklayınAncak bu sayfayı özelleştirmek ve biraz daha iyi bir hale getirmek istiyorsanız, aradığınız eklenti Speed Dial 2.

Eklentiyi yüklediğinizde yeni sekme sayfanız yukarıdaki resimdeki gibi görünecektir. Ancak bu sadece bir örnek ve eklenti ile düzinelerce farklı ayar yapmanız mümkün. Örneğin sayfayı günün belirli saatlerinde ziyaret ettiğiniz sitelerin vurgulanmasını sağlayabilirsiniz.

Speed Dial 2 ile birazcık sabırla Chrome'un varsayılan sayfasından çok daha iyi bir yeni sekme sayfası oluşturabilirsiniz.

Better History ile geçmiş görünümünü geliştirin

Better History ile geçmiş görünümünü geliştirin
Chrome'un orijinal geçmiş sayfasını görmek ve karşılaştırmak için tıklayın

Better History

Better History, Chrome'un varsayılan geçmiş sekmesini yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi daha iyi görünen ve kullanışlı bir hale getiriyor.

Eklentinin ilginç yanı ise sunduğu tasarımın, Chrome ile daha uyumlu görünmesi. Zira eklentinin geliştiricisi, Chrome'un Seçenekler sayfasındaki arayüzü, Chrome'un geçmişine çok başarılı bir şekilde uygulamış.

Peki Better History ne işe yarıyor? Better History ile geçmişinizi temizleyebilir, ziyaretlerinizi farklı şekillerde gruplandırabilir veya yorum bırakabilirsiniz.

Eklenti ile sadece belirli saat aralıklarına göz atmak da mümkün. Eklentinin Chrome'un kendi geçmiş görüntüleyicisinden kötü olan tek yanı ise arama özelliği. Zira sadece sayfa başlığı, URL'ler ve tarihlerde arayabiliyorsunuz.

Chrome'un orijinal geçmiş sayfasını görmek ve karşılaştırmak için tıklayın

Faydalı bir eklenti daha: Sexy Undo Close Tab

Faydalı bir eklenti daha: Sexy Undo Close Tab
Kapattığınız sekmeleri başarıyla geri yüklüyor

Sexy Undo Close Tab

İsmi biraz saçma olabilse de bu faydalı eklenti ile yeni kapattığınız bir sekmeyi Ctrl+Shift+T ile hemen geri açabilirsiniz. Eklenti, bir düğme ve canlı arama özelliğiyle geliyor.

Seçenekler bölümünde ise eklentiyi özelleştirmek için birçok seçenek sizi bekliyor.

Sexy Undo Close Tab'ın en faydalı özelliği ise varsayılan olarak kapalı bulunan yeni Ctrl+Z kısayol tuşu. Bu, geleneksel bir Geri al tuşu ve kapatılmış bir sekmeyi tekrar açtığınızda çok işe yarıyor. Örneğin bir Gmail mesajında yazdıklarınızı Ctrl+Z ile geri alabiliyorsunuz.

Kapattığınız sekmeleri başarıyla geri yüklüyor

Okuyucu Yorumları