Chrome'un kullanıcı sözleşmesindeki detaylar

Google'ın tarayıcısı Chrome'un kullanıcı sözleşmesinin satır aralarında neler gizli?

Chrome kimi gözetliyor?

Çok azımız vakit ayırıp Google'ın tarayıcısı Chrome'un kullanıcı sözleşmesini detaylı bir şekilde okumuştur. Fakat sözleşmeye dikkatli bir şekilde bakınca çok ilginç bir detay göze çarpıyor. İşte sözleşmeden bir alıntı:
7.3 Google, herhangi bir Hizmet'in İçeriğinin bir kısmını veya tamamını önceden görüntüleme, inceleme, işaretleme, filtreleme, değiştirme, reddetme veya kaldırma hakkını saklı tutar; ancak bunu yapmakla yükümlü değildir.

Bu madde akıllara şu soruyu getiriyor; Google'ın benim Chrome ile ziyaret ettiğim siteleri inceleme ve benim erişimimi engelleme hakkı var mı? Sözleşmedeki maddeye göre var. Fakat bu konuda bir açıklama yapan Google, bunun standart bir metin olduğu ve sunduğu tüm hizmetler içerisinde bir bütünlük sağlayabilmek için bu tip ortak metinlerin kullanıldığını açıkladı.

Gerçekten de Chrome'un kullanıcı sözleşmesi örneğin Blogger'ın sözleşmesi ile pek çok yerde fazlasıyla benzeşiyor ve hatta bazı bölümlerinin doğrudan kopyalanıp yapıştırıldığı hissi veriyor. Buna rağmen bu sözleşmenin, daha önce Facebook'un başına geldiği gibi, Google'ın başını ağrıtması muhtemel.

Okuyucu Yorumları