Google Chrome, dahili sandbox özelliği sayesinde sizi zararlı kodlardan koruma, daha iyi güvenlik için arka planda otomatik olarak güncelleme gibi güvenlik özellikleriyle donatılmış olarak önümüze geliyor. Ancak hiçbir yazılım kusursuz değil ve Chrome'u kullanırken de güvenliğiniz için bazı ayarlara dikkat etmeniz, bazı bilgileri aklınızda bulundurmanız gerekiyor.
Gizlilik özellikleri
Chrome, internette dolaşırken sizi korumaya yönelik birkaç gizlilik özelliğiyle geliyor. Bunlar arasında olta saldırılarından ve zararlılardan korumaya yönelik işlevler ve yanlış yazılan web adreslerini otomatik olarak düzelten bir araç bulunuyor.
Bu özelliklerden faydalanmak için Ayarlar sayfasını açıp Gizlilik bölümüne gitmeli (Gelişmiş ayarları göster'e tıklamanız gerekebilir) ve "Yazım hatalarının çözülmesine yardımcı olması için..." seçeneğini etkinleştirin. "Kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımlara karşı korumayı etkinleştir" seçeneğinin de etkin olduğundan emin olun.
Parolalarınızı ve kredi kartınızı koruyun
Parolalarınızı ve kredi kartı detaylarınızı koruyun
Parolalarınızı Chrome içerisinde saklıyorsanız, PC'nize erişimi olan herhangi birisi Ayarlar panelinde biraz dolaşarak onları görebilir. Chrome, Firefox'un aksinde parolalarınızı bir ana parola ile şifrelemenize de izin vermiyor. Ancak parolalarınızı korumak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Öncelikle güvenmediğiniz bir kişinin sizin Windows hesabınızı kullanmasına izin vermeyin. Bunun yerine yönetici olmayan, standart bir kullanıcı hesabı oluşturun veya misafir hesabını etkinleştirin.
Yeni bir kullanıcı hesabı oluşturmak size zor geliyorsa, ChromePW veya Browser Lock gibi bir eklentiden faydalanabilirsiniz.
Eşitleme verilerinizi koruyun
Chrome, verilerinizi cihazlar arasında eşitlemek için varsayılan olarak sadece Google hesabı parolanızı girmenizi istiyor. Ancak bir eşitleme parolası seçerek bunu değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar > Gelişmiş senkronizasyon ayarları > Kendi parolamı seçeyim yolunu izleyin. Buna ek olarak aynı ekrandan eşitlenen tüm verileri şifrelemeyi de seçebilirsiniz.
Ek güvenlik için eklentilerden faydalanın
Web of Trust ile tehlikeli web siteleri hakkında uyarılar alabilir, View Thru ile kısaltılmış URL'lerin uzun halini görebilir, KB SSL Enforcer ile HTTPS'yi kullanan sitelerde her zaman SSL'yi kullanabilirsiniz.