Chrome'da yer imlerini kolayca yönetin

Siteler kaybolmasın: Chrome ile daha iyi bir web deneyimi için bilmeniz gerekenler burada...

Favori siteler kaybolmasın!

Google, Chrome tarayıcısını geliştirmeye devam ediyor. Bu geliştirmeler genellikle kullanıcıları rahatsız etmeden arka planda gerçekleşiyor ve bazı durumlarda meydana gelen değişiklikleri kullanıcılar gözden kaçırabiliyorlar. Son değişikliklerde Chrome'un yer imleri yöneticisine bazı yenilikler geldi. İşte bu yenilikler ve yer imleri yöneticisini nasıl kullanabileceğiniz...

Chrome'un yer imleri yöneticisine erişmek için sağ üstteki anahtar simgesine tıklayıp "Yer İmleri Yöneticisi"ni seçerek işe başlayalım. Eğer daha önce yer imleri yöneticisini kullandıysanız yeni bir pencerede açıldığını anımsayacaksınız, ama artık yeni bir sekmede karşımıza çıkıyor. Burada gelişmiş arama seçeneklerini de kullanabiliyorsunuz.

Siteleri tek tıkla açın

Siteleri tek tıkla açın
Yer imlerine anahtar kelime tanımlayın

Ama asıl güzel olan artık yer imlerine anahtar kelimeler atayabiliyor olmanız. Bunun için Araçlar > Seçenekler > Temel Bilgiler yolunu izleyin ve Varsayolan arama satırındaki "yönet" düğmesine tıklayın. Burada Ekle diyerek dilediğiniz siteye bir anahtar kelime tanımlayabilirsiniz. Böylece daha sonra bu siteyi kolaylıkla bulmanız mümkün.

Günün farklı dönemlerinde farklı sitelere göz atmak isteyebilirsiniz. Örneğin sabahları haber sitelerine, öğleden sonra Facebook, Twitter gibi sosyal ağ sitelerine ve akşamları da sevdiğiniz bloglara göz atmak istiyorsunuz diyelim. Bunun için değişik zamanlarda her bir siteyi tek tek açmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken aynı anda ihtiyaç duyacağınız siteleri tek bir klasör altında toplamak. Daha sonra bu klasöre sağ tuşla tıklayarak "Tüm yer imlerini aç"ı seçtiğiniz hepsi bir arada açılacaktır.

Senkronizasyon

Senkronizasyon
Senkronizasyon için bir Google hesabınız olması gerekiyor

Birden fazla bilgisayar ile çalışıyorsanız ama hepsinde favori tarayıcınız Google Chrome ise size bir iyi haberimiz daha var. Çok basit bir işlemle kullandığınız tüm bilgisayarlarda yer imlerinizi kolaylıkla senkronize edebilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız olan bir Gmail hesabı. Siz gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra Google, istediğiniz yerden yer imlerinize, Chrome ayarlarınıza ve temalarınıza erişmenizi sağlar.

Bunun için Araçlar > Seçenekler > Kişisel Öğeler'e gelin ve en üstte göreceğiniz Senkronizasyon bölümünden "Senkronizasyonu ayarla" düğmesini kullanabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları