Chrome'da büyük bir değişim!

Google'ın Chrome internet tarayıcısında yepyeni bir deney! Bakalım sizin hoşunuza gidecek mi...

Chrome'da büyük bir değişim!

Google internet tarayıcısının kullanışlılığını ve yeteneklerini arttırmak için yeni yöntemler üzerinde çalışıyor. Bu çalışmalar elbette internet tarayıcı temelli Chrome işletim sistemine de yansıyor.

Bu yeni fikirlerden bazıları uygulama alanı bulurken, çoğu test sürümlerinden öteye asla geçemiyor. Bu denenen özelliklerden bir tanesi ise about:labs özelliği oluyor.

about:labs, Chromium'un Windows sürümünde yer alıyor. Bu özellik sayesinde sekmeleri yukarıda değil, ekranın sol kısmında görmek mümkün oluyor. Bu özelliğin amacı ise ekranların yana doğru geniş, çoğu internet sitesinin ise yanlara doğru dar olması.

Site tasarımından dolayı boş kalan yan alanı değerlendirirken, üst kısımdan biraz daha yer kazanmak fikri, günümüz ekranlarıyla uyumlu.

İşte yeni özelik

İşte yeni özelik
Chrome'da henüz test halinde

Daha da ilginç bir yanı ise sekmelerin internet gezilerini organize etmekte kullanımı oluyor.

Kullanıcıların sekme çubukları gün geçtikçe daha fazla site ile doluyor ve başta kolaylık olan bu özellik kullanışsız hale geliyor. Mozilla Firefox buna çözüm olarak Tab Candy özelliğini sundu. Sekmeleri bir araya gruplandırıp etiketleme seçeneğinin resmi ismi Panorama. Google Chrome'da ise sekmeleri kolayca görme özelliğinin adı Expose oluyor.

Bu özelliği açmak için Windows ve Mac OS X'te Tab Overview kısmı kullanılabiliyor. Linux'ta ise komut girmek gerekiyor: --enable-vertical-tabs sayesinde açabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları