ChatGPT, yeni açıklaması ile gövde gösterisi yaptı

Yapay zeka servisleri arasındaki büyük yarış devam ediyor ve pazarın önemli oyuncusu ChatGPT bu rekabet ortamı içinde haftalık aktif kullanıcı sayısını ikiye katladığını duyurarak adeta gövde gösterisi yaptı.

ChatGPT, yeni açıklaması ile gövde gösterisi yaptı

OpenAI, Google, Apple, Nvidia, X ve diğer teknoloji şirketleri arasındaki yapay zeka yarışı tüm hızıyla devam ediyor.

OpenAI'ye göre, ChatGPT'nin haftalık aktif kullanıcı sayısı 200 milyona ulaştı. Bu rakam, şirketin geçen Kasım ayında duyurduğu 100 milyonluk haftalık kullanıcı sayısının iki katı anlamına geliyor. Şirketin bir temsilcisi medyaya GPT-4o mini'nin Temmuz ayında piyasaya sürülmesinden bu yana API kullanımının da iki katına çıktığını söyledi.

Kullanıcı sayıları, OpenAI'nin gördüğü tek büyük gelişme değil. CEO Sam Altman, bu yaz çalışanlarına, şirketin yıllık gelirlerinin 2023 sonundaki 1,6 milyar dolardan 3,4 milyar dolara çıktığını bildirdi.

Kullanıcı sayısı duyurusundan ayrı olarak Apple, Nvidia ve Microsoft'un OpenAI için yeni bir fon toplama turunda yatırım yapmak üzere görüşmeler yaptığı da ortaya çıktı. Yani teknoloji şirketleri, OpenAI'den yeni hisseler satın almanın peşine düşmüş durumda. Rapora göre bu fon toplama turunda OpenAI'nin değerlemesi yaklaşık100 milyar doların üzerine çıkaracak.

OpenAI'nin büyük ortağı kim olacak?

Microsoft, 2019'dan bu yana yapay zeka işine 13 milyar dolar yatırım yaptı ve Apple ise ChatGPT'nin yaklaşan Apple Intelligence hamlesinin büyük bir parçası olacağını açıkladı. Microsoft ve Apple, bu yaz Avrupa Komisyonu'nun rekabet karşıtı endişelerini dile getirmesinin ardından OpenAI'nin yönetim kurulundaki koltuklarından vazgeçmişlerdi. Ancak şirket içindeki hisse paylarını büyütmek için birbirleriyle yarışmaya devam ediyorlar.