ChatGPT'nin en yaygın ve ücretsiz sürümü olan ChatGPT-3.5, artık kişisel hesap oluşturup giriş yapmanıza gerek kalmadan kullanılabiliyor. Bu, yapay zeka sohbet robotuyla e-posta gibi kişisel bilgilerinizi vermeden konuşabileceğiniz anlamına geliyor.
Ancak ChatGPT'nin arkasındaki teknoloji şirketi OpenAI, kaydolmadan sohbet robotunu kullanabileceklerin yapabileceklerini sınırlandırıyor. Örneğin, kayıtsız kullanıcılar sorabilecekleri soru türleri ve gelişmiş özelliklere erişimleri konusunda kısıtlamaya sahip olacaklar.
Dolayısıyla, düzenli kullanıcıysanız, bir ChatGPT hesabı oluşturmak ve uygulamayı hesap üzerinden kullanmak daha avantajlı oluyor. OpenAI resmi blog'unda, bu değişiklikle insanların kaydolma sürecinden geçmeden ChatGPT'yi kolayca deneyip modern yapay zekanın neler yapabileceğine dair bir fikir edinmelerini sağlamayı amaçladığını yazıyor.
Açıklamadan da şüphelendiğiniz gibi, OpenAI varsayılan olarak girdilerinizi ChatGPT'yi geliştirmek için kullanabileceğini belirten bir sorumluluk reddi beyanı içeriyor. Bu özelliği ister hesabınız olsun ister olmasın ChatGPT ayarlarından kapatabilirsiniz.
Hesap açmayı seçerseniz, sohbet geçmişinizi görüntüleyebilme, diğerlerini belirli konuşmalara yönlendirme, yeni eklenen sesli sohbet özellikleri, özel talimatlar ve ChatGPT'nin en son büyük dil modeli GPT-4'ü kullanmanıza izin veren premium abonelik katmanı ChatGPT Plus'a yükseltme gibi bazı faydalı avantajlar elde ediyorsunuz.
ChatGPT yeni Google mı olacak?
Ancak uygulamayı hesapsız kullanabilmek de, başka potansiyeller taşıyor. Bu kolay erişilebilirlik, OpenAI uygulamalarının yakın gelecekte Google ürünleri kadar yaygın hale gelmesini sağlayabilir. Örneğin, Google Arama'nın cazibelerinden biri de tarayıcınızı açıp anında bir soru sorabilmeniz. Bu kullanıcı odaklı bir yaklaşım ve OpenAI, ChatGPT'yi kullanmayı bu kadar kolay hale getirerek benzer bir şey yapabilirse, işler gerçekten ilginçleşebilir.