Ceplerde en önemli faktör bu olabilir

Birçok internet geyiğine malzeme olan "daha da uzun bir iPhone", yoksa gerçek mi oluyor?

iPhone daha da uzar mı?

Apple'ın iOS'u ve Android'li cihazlar arasındaki rekabet gün geçtikçe yeni boyutlar kazanıyor, ancak ikisinden birinin tam anlamıyla öne geçtiğini söylemek güç. Kantar Worldpanel'den bir araştırmacıya göre ise bu savaşık tek odak notası, ekran boyutu olacak.

Araştırma firması Kantar Worldpanel, yaptığı açıklamada iPhone 5'in ABD'de Android'i yine geçtiğini söyledi. Bununla birlikte aynı durumu dünyanın diğer bölgeleri için söylemek mümkün değil.

Bununla birlikte Firmanın Global Tüketici Kavrayış Direktörü Dominic Sunnebo, önümüzdeki 1.5 sene için ilginç öngörülerde bulundu. Sunnebo, önümüzdeki 18 ay içinde yaşanacak en önemli savaşların ekran boyutu alanında olacağını düşünüyor. Sunnebo, Apple hayranlarının telefonun tek elle kullanılabilmesi gerektiğini düşündüğünü söylüyor. Bununla birlikte Android kullanıcıları için tam tersi geçerli. 4.8 inç'lik Galaxy S3'ün ve 5.5 inç'lik Galaxy Note 2'nin başarısı, bunun bir kanıtı.

Peki Apple, daha da büyük bir iPhone meydana getirmeyi düşünmeli mi? Sunnebo'ya göre şimdilik böyle bir değişikliğe gerek yok, zira Apple'ın satışları zaten yeterince iyi. Ancak Sunnebo, Apple'ın gelecekte ekran boyutuyla ilgili kritik bir karar vermesinin gerekeceğini düşünüyor.

Kantar Worldpanel'in ComTech araştırma verileri de kullanıcıların daha küçük ekranlı bir cebe geçiş yapma olasılığının düşük olduğunu gösteriyor. Sunnebo, bu durumun Android sahiplerinin bir sonraki ceplerini satın alırken verdikleri kararı belirleyeceğini söylüyor.

Okuyucu Yorumları