Cep ve mobil platform liderleri böyle dizildi

Açıklanan veriler, mobil reklam piyasasının ne şekilde dağıldığını gösteriyor.

iPhone hem ezdi, hem...

Telefonların sadece konuşmak ve mesajlaşmak için kullanılmadığını artık hepimiz biliyoruz. İşin bir de maddi ve reklam boyutu var. İşte bu alanın istatistikleri de açıklandı.

Aslında sıralama çok da şok edici değil. İşletim sistemi bazında birincilik Android'in, ikincilik ise iOS'un. Blackberry arkalarından gelirken, Symbian ve Windows Mobile 1%'lik dilimi paylaşıyorlar. Birinci ile ikinci arasında aslında bir uçurum mevcut. Android'in oranı 56% iken, iOS 28% ile sadece yarısı. Blackberry ise 13%'lük bir paya sahip. Peki sonuç işletim sistemi bazında böyle ama telefon bazında durum ne?

Orada işe birincilik el değiştiriyor ve iPhone 12.55%'lik oranla birinciliği kimseye bırakmıyor. iOS'un diğer payları iPad ve iPod'dan geliyor. İkincilikte bir Android cihazı var tahmin edeceğiniz gibi: LG Optimus. Blackberry Curve ise 3. sırada. Motorola Droid ve HTC Desire takip eden diğer cihazlar.

Bir de ilginç olabilecek notlar paylaşalım. iOS cihazlar için uygulamalar alanındaki reklamlar toplamda 41%'lik orana sahip, Android ise 49%'a. iPad içinse en büyük kazanç oyunlardan geliyor.

Okuyucu Yorumları