Cep telefonları kısırlığa yol açıyor mu? Fırtınalı, şimşeklerin çaktığı, bir havada cep telefonu kullanılabilir mi? Peki, virüsler kısa mesajlar (SMS) ile gönderilebiliyor mu?
Bu ve diğer soruları chip online cep telefonu uzmanları sizin için araştırdı, ve bu konuda bir dosya hazırladık. Böyle bir konuya eğilmemizin bir nedeni de Arap ülkelerinde ortaya çıkan öldürücü kısa mesajın yarattığı heyecan dalgası. Dünya üzerinde cep telefonları ile ilgili çok yanlış değerlendirmeler bulunuyor. Mesela, bazı ülkelerde genel olarak kısa mesaj'ın konuşmaktan daha ucuza geldiği yönünde bir kanı var; tarifeleri incelediğinizde durum farklı olabiliyor. Mobil iletişim ile ilgili mitleri tüm çıplaklığı ile bu yazımızda inceliyoruz.
Gerçek mi, mit mi?
Cep telefonları, 90'ların başında yeterince küçülmeleri ve ucuzlamaları ile hızlı ve kararlı bir şekilde günlük yaşantımıza bir daha çıkmamak üzere girdiler. Bu zaman süresince onlar ile ilgili birçok mit ve yarı doğru iddia ortaya atıldı. Bu konuya açılık getirmenin zamanı artık geldi.
Doğru ya da yanlış? 13 adet iddialı cep telefonu miti
Evet, herkes farkına varmıştır; yurt dışında, memleketinizden getirdiğiniz hat ile konuşmak oldukça pahalıya mal olabiliyor. Peki, cep telefonların hastanelerde bulunan hassas medikal teçhizatlara zarar verebildiği doğru mu? Peki ya üç cep telefonunu bir araya getirilerek mısır patlatılabilir mi?
Bu ve benzeri birçok mit, ilk cep telefonu modellerinin piyasaya egemen olmasından beri, ısrarlı bir şekilde ortalıkta dolaşıyor. Peki, ne kadar doğrular?
Bizde sizin için en çılgın, en yaygın ve en komik mitleri bir araya getirdik ve araştırdık: Gerçekler tüm çıplaklığı ile foto galerimizde...