Cep telefonları cüzdana dönüşüyor!

Alcatel-Lucent ile cüzdanlar mobil oluyor! İşte bu ödeme sisteminin ilginç detayları...

Cepler cüzdana dönüşüyor!

Alcatel-Lucent'ın yeni Mobil Cüzdan Servisi, operatörleri mobil ödeme sisteminin merkezine yerleştiriyor. Cüzdanlar, kullanıcılara yeni deneyimler sunan kullanım kiralamalı iş modeliyle artık mobil olacak.

Alcatel-Lucent, Mobil Cüzdan Servisi (Mobile Wallet Service - MWS) ile fiziksel cüzdanların yerine mobillerini sunmak üzere önemli bir adım attı. Mobil Cüzdan Servisi, mobil operatörleri, gelişmekte olan mobil ödeme sisteminin merkezine yerleştiriyor. Sektörde bir eşi daha olmayan MWS, kişiden kişiye para transferi, sanal indirim kuponları, müşteri sadakat ve hediye uygulamaları, mobil ticaret ve pazarlama gibi farklı tüketici uygulamaları sunmak için operatörün güvenli şebekesini kullanıyor. Bütün bu uygulamalar, tek bir MWS platformunda toplanıyor ve müşterinin talebine göre ölçeklendirilebiliyor. MWS, üçüncü taraflara, yeni uygulamaları bir Etkin Uygulama Açılımı arayüzüyle geliştirme ve entegre etme imkanı da veriyor.

Kullanıma hazır sunuluyor

Kullanıma hazır sunuluyor

"Kullanıma hazır olarak sunulan" bu servisle tüketiciler, ödemeler, kuponlar, sadakat puanları ve hediye çekleri gibi günlük işlemlerini halletmek için cep telefonlarını kullanabiliyorlar.

Alcatel-Lucent, bankaları, ödeme sağlayıcıları, ödeme uygulamalarını ve çok çeşitli erişim araçlarını bir araya getirerek yeni bir müşteri deneyimi yaratıyor. Bu yeni deneyim, operatörlere, gelirlerini artırma, abone hareketini azaltma ve pazara yeni servisler sunma imkanı veriyor.

MWS, Alcatel-Lucent'ın daha önce bir mobil ödeme çerçevesi oluşturmak üzere dünyaca bilinen Clear2Pay ile yaptığı işbirliğine dayanıyor. Uçtan uca işlem akışını sağlayacak biçimde geliştirilen çözümün içeriğinde telefon uygulamaları, kayıtlı hesap bakiyesi, banka ve ödeme şebekeleriyle iletişim, operatörün faturalama sistemine bağlantılar, müşteri sadakat ve hediye uygulamalarına erişim cihazları bulunuyor.

Hizmet Olarak Yazılım

Hizmet Olarak Yazılım

MWS, Hizmet Olarak Yazılım (Software-as-a-Service - SaaS) anlayışıyla sunuluyor. Mobil operatörleri mobil ödeme değer çarkının merkezine yerleştiriyor ve görünen maliyetleri önemli ölçüde azaltıyor. Alcatel-Lucent Ventures tarafından pazarlanan bu yenilikçi platform, belli pazarlarda benzersiz müşteri deneyimleri yaratmak üzere uyarlanabiliyor. Örneğin, gelişmiş ülkelerdeki tüketiciler, mal ve hizmet ödemelerini cep telefonlarından yapmak istiyor ve bu şekilde zamandan tasarruf da sağlayabiliyorlar. MWS, büyüme ekonomilerinde mobil cihaz üzerinden para yönetimi servisleri sunmak için kullanılabiliyor.

Alcatel-Lucent Türkiye/Azerbaycan Ülke Direktörü Ali Kançal, konu hakkında şunları söylüyor: "Tüketici tercihleri ve teknoloji göz açıp kapayıncaya kadar değişiyor. Yaklaşımımız, operatörlere, tüketiciler için zamanında ve ilgili mobil cüzdan servisleri sunma, tüketici talebine göre ölçeklendirme yapma ve portföylerine yeni uygulamalar ekleme imkanı veriyor."

Alcatel-Lucent'ın mobil cüzdan çözümü, mobil operatörleri, müşterilerinin ana ödeme sağlayıcıları haline getiriyor. Operatörler, çekirdek müşteri hesabını ve ilgili kullanıcı araçlarını sağlayarak müşterileri elinde tutuyor, müşteri ilişkilerini güçlendiriyor ve operatörlerin karşılaştıkları en büyük sorun olan müşteri kaybını azaltıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları