Celo Blockchain Ağında Duraksamalar Yaşandı

Celo Blockchain ağındaki yeni blokların üretimi aniden durduktan sonra kapalı kalma sorunu ile karşı karşıya kaldı.

Celo Blockchain Ağında Duraksamalar Yaşandı

Blockchain teknolojisi kendi içerisinde projeden projeye farklılık göstersede benzer bir çalışma mekanizması ile çalışmakta. Ağa eklenen yeni veriler bloklar hâlinde dizilerek güvenlik sağlanır ve bu bloklar doğrulayıcılar tarafından binlerce yerde aynı anda tutulur. Dağıtık defter teknolojisinin en somut örneği olan Blockchain teknolojisi her ne kadar güvenli ve verimli bir yapıya sahip olsa da bazen sorunlar ile karşı karşıya kalabiliyor.

Yakın zamanda Solana Blockchain ağının yaşadığı duraklama sorunları bu sefer de Celo Blockchain ağının başına geldi. Solana Blockchain ağının aşırı yüklenmesi sebebiyle yaşadığı bu sorunun Celo'nun başına neden geldiği ise henüz geliştiriciler tarafından açıklanmadı. Ancak ağ şu anda durmuş durumda ve ekosistem büyük ve kritik bir dönemden geçiyor.

Resmi açıklamaya göre Celo‘nun Proof of Stake ağı, blok üretimi birkaç dakikalığına restore edilene kadar yeni işlemleri dokuz saatten fazla doğrulayamadı. Bununla beraber zincir 14,035,044 numaralı blokta tekrar dondu. Geliştiriciler çözüm için çalıştıklarını belirtiyorlar.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.