Casio'dan Youtube kamerası

Casio Exilim serisine Youtube için uygun formatta video kaydı yapan iki yeni model ekleniyor.

Youtube kamerası

Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi Youtube gün geçtikçe popülerliğini artırıyor ve içeriği de katılımcıların gönderdikleri video dosyaları ile gün geçtikçe genişliyor. Youtube'un dosya formatına en uygun videoyu hazırlayıp yolladığınız takdirde dönüştürme işlemi uzun sürmediğinden ve kalite kaybı yaşanmadığından dijital kayıt donanımı üreticileri Youtube ile ilgili bir dizi planlar geliştiriyorlar.

Casio da bu trende uymuş görünüyor. Firmanın Exilim dijital kamera serisinin iki yeni modeli (EX-S880 ve EX-S77) çektikleri videoları direkt olarak Youtube servisine göndermeye olanak sağlıyor. Başka bir dönüştürücüye gerek kalmadan çekilen video dosyaları Youtube'a yollandığında dönüşüm işlemi hem kısa sürüyor hem de kalite kaybı minimuma iniyor. İki kameranın da özel YouTube kayıt modunda çekilen videolar 640 x 480 çözünürlükte ve H.264 formatında kaydediliyor.

Diğer özelliklere baktığımızda, S880 modelinin ilgi çeken özellikleri 8.1 megapiksel olması ve saniyede 4 kare yakalayabilen hızlı çekim modunun bulunması. S77 ise 7.2 megapiksel çözünürlüğe sahip ve hızlı çekim modunda saniyede 5 kare yakalayabiliyor.

Electronista sitesindeki bir habere göre iki model de Ağustos ayında piyasada olacak. Tam da tatile gidip video çekip Internet'ten paylaşma zamanında yani...

Okuyucu Yorumları