Carrier IQ başkanına göre gizlilik ihlali yok

Cep dünyasını fena halde sallayan Carrier IQ skandalında söz sırası, Carrier IQ'nun kendisinde!

Carrier IQ'dan ilk açıklama!

Bir yazılım geliştiricinin Carrier IQ'nun 141 milyondan fazla cihazda basılan tuşları kaydettiğini açığa çıkarmasının ardından 48 saat geçmeden şirket kendini savunmak için hemen kolları sıvadı. The Register'a konuşan şirketin pazarlamadan sorumlu başkanı Andrew Coward, olayın teknik boyutlarını açığa vurarak siteyi gizlilik ihlali yapmadıkları konusunda ikna etmeyi başarmış.

Röportajda Carrier IQ'yu devasa bir dijital balık ağına sahip ve bulunduğunuz konumu görüp, yolladığınız mesajların içeriğini bilen ve yaptığınız aramaları tek tek gözden geçiren bir şirket olarak tanımlayan Andrew Coward yine de sadece aramalar kesildiğinde veya telefon kendiliğinden kapandığında verilerin sunucularına gönderildiğinin altını çiziyor. Buradaki amaç ise üreticilerin olası sorunları tespit edip bunlara çözüm bulabilmesi imiş.

Coward konuyu şu şekilde anlatıyor: "Açık denizde bir balıkçı teknesindeyiz ve çok küçük balıkları yakalamaya çalışıyoruz. Üstelik bu balıklar hemen geri gidiyorlar. Geri gitmelerinin de iki nedeni var: ya ağdaki delikler ufak balıkların yakalanması için uygun değil ya da yanlış balığı yakalayıp hemen geri bırakıyoruz, şanslıysalar hala hayattayken." Coward bu sözlerle sadece önem arz eden verilerin toplandığını ifade etmeyi amaçlıyor.

Okuyucu Yorumları