Cameyo ile .exe dosyaları her yerde çalışsın!

Windows programlarını Linux, OS X ve Windows üzerinde, kurulum bile yapmadan çalıştırın!

Windows programları her yerde

Linux veya OS X kullanıyorsunuz ve Windows'un .exe uzantılı bazı programlarını denemek istiyorsunuz. Ya da Wİndows kullanıyorsunuz ama bir programı denemek için kurmak istemiyorsunuz. Cameyo, işte bu tip durumlarda yardımınıza koşuyor. HTML5 destekli bir Chrome, Firefox ya da Internet Explorer sürümüne sahipseniz, buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz Cameyo hizmeti, pek çok programı, kurulum gerekmeden tarayıcı üzeride çalıştırmanızı sağlıyor.

Sanal programların normalden yavaş çalıştığını, bazı durumlarda hiç çalışmayabildiğini hatırlattıktan sonra Cameyo'yu anlatmaya başlayabiliriz. İlk olarak bir Cameyo hesabı açmanızda yarar var; aksi halde çalıştıracağınız bir "sanal" program için sadece 180 saniyelik bir süreye sahip olabiliyorsunuz. ,

Cameyo hesabınızı ücretsiz olarak oluşturmanızın ardından, Dropbox hesabınızı Cameyo ile bağlamanız gerekiyor. Bunun ardından Cameyo'nun içerisinde herhangi bir uygulama çalıştırırken, Dropbox'taki \Apps\Cameyo\Desktop klasöründe bulunan dosyalara erişebileceksiniz. Cameyo kullandığınız sırada oluşturulan dosyalar da bu konuma kaydedilecekler.

Bir sanal program çalıştırmak için yapmanız gereken, buradaki programlardan birini seçip, ekrandaki küçük "çal" simgesine tıklamak. Cameyo'da program çalıştırırken kendi bilgisayarınızdaki dosyalara erişemeyeceğinizi unutmayın. Önceki adımlarda Dropbox ve Cameyo hesabınızı bağladıysanız, RemoteUser1 veya RemoteUser2'in masaüstü yoluyla dosyalara ulaşabilir veya onları kaydedebilirsiniz.

Cameyo, hazır sunduğu programların yanında kendi .exe dosyalarınızı da yükleyip çalıştırmanıza olanak tanıyor. VLC gibi uygulamalar için uygun olmasa da, sese ihtiyaç duymayan programları PC'ye yüklemeden çalıştırabilmek güzel bir deneyim...

Okuyucu Yorumları