Call of Duty: Warzone'da hile yapanlara "eğlenceli" ceza: Uçaktan paraşütsüz atlamak

Call of Duty: Warzone oynuyorsanız ve oyunda hile yapmak gibi kötü bir huyunuz varsa, kendinizi paraşütsüz olarak bir uçaktan atlamış halde bulmanız işten bile değil.

Hile yapanlara "eğlenceli" ceza: Uçaktan paraşütsüz atlamak

Muhtemelen pek çok Call of Duty hayranı yeni çıkan Modern Warfare 3’e odaklanıyor. Ancak bu sırada CoD geliştirme ekibi de, RICOCHET: Anti-Cheat önlemleri hakkında yeni bir güncelleme yayınlayarak Warzone için bazı “eğlenceli” yeni stratejiler duyurdu.

Bir blog yazısında, en son hile karşıtı uygulama yöntemi ortaya çıktı ve “Splat” olarak adlandırıldı. Bu yeni yöntem, doğrulanmış hilecileri adına yakışır bir şekilde tek hamlede, hızlı bir şekilde oyundan çıkarıyor.

Blog yazısında “eğer bir hileci tespit edilirse, rastgele ve eğlence olsun diye, Splat ile paraşütlerini devre dışı bırakabiliriz ve konuşlanma başladıktan sonra onları yere çakılmaya doğru sürükleyebiliriz. Peki ya onları konuşlandırıldıktan sonra yakalarsak? Splat aynı zamanda oyuncu hızını da ayarlayabiliyor, bu da bir ufak bir zıplamayı 3.000 metrelik bir düşüşe dönüştürerek onları anında ortadan kaldırıyor. Bu, geliştirdiğimiz birçok yeni numaradan biri ve gelecekte bunun hakkında daha fazla konuşacağız” deniliyor.

Ayrıca blog yazısı, oyunculara, bu önlemin hile yaptığı doğrulanmayan herhangi biri için devreye giremeyeceği konusunda güvence veriyor. Başka bir deyişle, yanlışlıkla veya oyuncu raporlarının doğrudan bir sonucu olarak etkinleştirilemiyor: “Oyunlara giren hilecileri kızdırmak eğlenceli olsa da amacımız onları önlemek. Önleme, RICOCHET: Anti-Cheat’in devam eden gelişiminin anahtarıdır.