Call of Duty serisini uzaya taşıyacakken iptal edilen oyun internete sızdı

Bir kullanıcı, sosyal medya platformu X’te iptal edilen uzay temalı Call of Duty oyununun oynanış videosunu paylaştı. Sızıntı, eski geliştiricilerden Brian Bright tarafından da onaylandı.

Call of Duty serisini uzaya taşıyacakken iptal edilen oyun internete sızdı

Birkaç gün önce Microsoft, oyun departmanından 1.900 çalışanını işten çıkardı. Bunun üzerine Activision Blizzard'dan yakın zamanda satın alınan stüdyoların, birçok Call of Duty geliştirme ekibi de dahil olmak üzere bu işten çıkarmaların sıkıntısını çektiği bildirildi. Ancak bu çıkarmalara rağmen, kendine sadık kitlesiyle Call of Duty serisi hala oyun endüstrisinin en büyüklerinden biri olmaya devam ediyor.

Şirket, her ne kadar çok fazla oyun geliştirse de, tarih boyunca bunların arasında yeşil ışık alamayan birkaç oyun var. Geçtiğimiz hafta sonu ortaya çıkan "NX1" kod adlı oyun da bunlardan biri. Oyunun seriyi 2016'da Infinite Warfare'in piyasaya sürülmesinden çok önce uzaya taşıması bekleniyordu.

Geçtiğimiz günlerde "Josh H" adlı bir X kullanıcısı, iptal edilen NX1 kod adlı oyuna ait olduğunu söylediği bir video yayınladı. Görüntülerde Dünya'nın uydusunda, uzay giysili insanların düşük yerçekiminde bir ay üssünün dışında vurulduğu bir sekans görülüyor. Bu sekansta büyük çaplı bir çatışma gerçekleşiyor ve ana karakterimiz her ne kadar üssümüze ulaşsa da orada gerçekleşen bir başka saldırıyla çevrenin yıkımına şahit oluyoruz.

Söz konusu paylaşımın gerçek olup olmadığı sorgulanırken eski geliştiricilerden Brian Bright, sızıntıyı doğruladı. Söylenene göre, Activision, 2010 yılında çok sayıda Infinity Ward ekip üyesinin Respawn'ı kurmak üzere ayrılmasının ardından, daha önce Guitar Hero serisinde oyunlar yapmış olan Neversoft'a bir Call of Duty oyunu yapma şansı vermeye karar vermişti.

Bright ayrıca oyunun 2013 yılında piyasaya sürülmesi gerektiğini ancak Activision'ın bunun yerine Infinity Ward'ın Call of Duty: Ghosts oyununu seçtiğini belirtti.