Buzz Aldrin'den Mars'a Hazırlık İçin VR Videosu

Ay'a ayak basan ikinci isim olan Buzz Aldrin, şimdi de bizleri, Mars'a yapılacak yolculuğa hazırlıyor!

Mars'a yolculuk, işte böyle olacak!

NASA, 2030'lu yıllarda Kızıl Gezegen'e ilk insanları taşımayı planlıyor ancak Ay'a adım atan ikinci insan Buzz Aldrin, Cycling Pathways adlı bir VR filmi ile Mars'a yolculuğun nasıl olacağını daha önce anlatmanın peşinde.

Aldrin, Mars seyahatinin yakın zamanda yapılması için uzun süredir uğraş veriyor ve geçtiğimiz yıl NASA ile Mars HoloLens deneyimi üzerinde çalışmıştı. Aldrin'in ümidi bu yeni 10 dakikalık filmin planları daha ileri taşıması.

Aldrin, bu haftanın başlarında SXSW festivalinde yaptığı konuşmada "keşfedeceğiz ya da yok olacağız" cümlesini kurmaktaydı. Aldrin, Steam aracılığı ile HTC Vive için sunulmuş olan ve Oculus Rift için "yakında" sunulacak olan yeni VR deneyiminin sesi.

Eğer bir sanal gerçeklik setine sahip değilseniz, en azından YouTube üzerinde 360 derecelik videoyu izleyebiliyorsunuz. Film, 140 milyon millik (yaklaşık 225 milyon km) yolculuğun nasıl geçeceği konusunda Aldrin'in düşüncelerini yansıtıyor ve oraya ulaştığımızda ne yapmamız gerektiğini anlatıyor.

Yolculuk, sadece gidiş için yaklaşık altı ay sürecek ve Alrin, Dünya ve Mars'ın aylarının duraklar olarak kullanılarak, bütün yolculuğun kolaylaşacağını düşünüyor.

Tabii ki bütün bunların yapılması için daha çok araştırma gerekiyor ancak bu tür VR deneyimleri, astronotları yolculuğa için hazırlamak ve bizlere Kızıl Gezegen'de yaşamın nasıl olabileceğini göstermek için önemli araçlar olarak kabul edilebilir...

Okuyucu Yorumları