Büyük umutlarla satışa çıktı, fena halde "çuvalladı"

Telefonların yerine geçeceği iddia edilen, Star Trek iletişim cihazlarını andıran, yapay zekalı giyilebilir cihaz Humane AI Pin cihazı pek de beklenen tepkileri alamadı gibi görünüyor.

Büyük umutlarla satışa çıktı, fena halde "çuvalladı"

Humane isimli şirket, geçtiğimiz aylarda çok büyük yaygaralar kopararak AI Pin isminde yeni bir cihaz tanıtmış ve bunun telefonların yerini alacak "next big thing" olacağını iddia etmişti.

Aslında Star Trek'te, oyuncuların göğsüne taktığı iletişim cihazlarına benzeyen cihaz, ilk aşamada heyecan yarattı çünkü yapay zeka sayesinde insanlar anında tercüme yapabiliyor veya yapay zekayla hızlı şekilde iletişime geçebiliyordu.

Ancak satış raporları büyük hayal kırıklığı yarattı çünkü yüzbinlerce adet satılması beklenen 700 dolarlık cihaz sadece 10 bin meraklı insan tarafından satın alındı. Onların da 3.000 adedi birkaç gün denendikten sonra iade edildi. Dahası, iadeler hız kesmeden devam ediyor.

AI Pin, kıyafetin yakasına takılan, kibrit kutusu büyüklüğünden çok sadece bir cihaz. Ancak üzerindeki lazer projeksiyon ve hareket sensörü ile görüntüyü kullanıcının avuç içine yansıtırken yine parmak ve avuç hareketleri ile yönetiliyor. Yani kullanıcı avucunu açıp kapadığında, başka bir ekrana geçebiliyor, başka bir özelliği açıp kapatabiliyor.

Star Trek çağına girmek için henüz erken mi?

Ancak bu işlem kullanıcılar tarafından hiç pratik bulunmadı ve cihazın son derece zor kullanıldığını, karmaşık ve anlaşılmaz bir arayüz sunduğunu vurgulayarak cihazı iade ettiler.

Öte yandan şirket henüz pes etmiş değil. Kullanıcılardan gelen şikayetleri dikkate alan şirket, yeni yazılım güncellemeleri geliştiriyor. Cihaz ilginç, teknolojik olarak farklı bir yaklaşım sergiliyor ve üzerinde çalışılırsa potansiyeli yüksek bir ürün. Dolayısıyla bu cihaz belki ileride farklı senaryolar için kullanışlı bir araca dönüşebilir ancak şimdilik onu kimin neden kullanmak isteyeceği sorusuna cevap bulamıyoruz.