Büyük başarı ardından ayrılığı getirdi

Güvenlik yazılımları arenasının büyük oyuncusu Kaspersky ofisinde yepyeni gelişmeler var.

Kaspersky'de neler oluyor?

Türk bilgisayar kullanıcılarının algısında Kaspersky isminin farklı bir yeri var. Eugene Kaspersky tarafından kurulan ve ilk versiyonlarından beri Türkiye'de oldukça popüler olan bu güvenlik yazılımı her geçen yıl Pazar payını düzenli olarak artırıyor.

Bunda elbette Kaspersky yönetiminin aldığı doğru kararların ve firmanın Türkiye'deki ofisinin genel müdürü Murat Göçe'nin şahsen büyük payı var. Güvenlik konusunda bir uzman olarak bilinen Göçe, katıldığı toplantılar, seminerler ve Türkiye'nin dört bir tarafını gezerek son kullanıcıları bilinçlendirmek adına yaptığı toplantılar Türkiye bilgisayar dünyası tarafından her zaman takdirle karşılanmıştır.

Ancak, geçtiğimiz günlerde aldığımız bir haber Kaspersky cephesinde ilginç gelişmelerin yaşandığını gösteriyor. Kaspersky'ın başarılı genel müdürü Murat Göçe, görevinden istifa ettiğini ve Kaspersky'dan ayrıldığını açıkladı. Kendisi ile gerçekleştirdiğimiz bir sohbette konunun derinliklerine inen Göçe, bunda en büyük etkenin Kaspersky'ı ülke sathında daha da yaygınlaştırmak hedefiyle 2011 yılı için talep ettikleri pazarlama bütçesinin çok altında bir bütçe verilmesi olduğun altını çizdi.

Aldığımız bilgilere göre Murat Göçe'nin ayrılmasından sonra Kaspersky yerleşik kadrosu ile Türkiye'deki operasyonuna devam edecek. Yönetim ise Kaspersky'ın Dubai'deki bölge merkezine bağlanacak. Kaspersky'ın yeni yapılanması ile yoluna nasıl devam edeceğini sorduğumuz Kaspersky genel merkezi CHIP Online'a bir sonraki sayfada okuyacağınız açıklamayı gönderdi. Konu ile ilgilenen okurlarımız için bu açıklamayı aynen yayımlıyoruz.

Kaspersky merkezinden yapılan açıklama

Kaspersky Lab, Türkiye pazarının taşıdığı potansiyelin farkında ve bundan oldukça memnun. Türkiye'ye yatırımlarda bulunan Kaspersky Lab bundan sonra da yatırımlarına devam edecektir.

Kaspersky Lab'in Türkiye ofisinde oldukça güçlü ve başarılı bir ekip oluşmuş durumda ve ekipte herhangi bir azalma söz konusu değildir; hatta Türkiye ekibi daha da güçlenecektir ve Kaspersky Lab Türkiye ofisi bulunduğu iş alanındaki çalışmalarına da devam edecektir.

Yaşanan değişimlerin Türkiye'deki çalışmalarımızı oldukça olumlu etkileyeceğinden ve müşterilerimizle olan işbirliğimizi daha da iyiye götüreceğinden eminiz.

Murat Göçe Kaspersky Lab Türkiye ofisi Genel Müdür'lüğü görevinden ayrılıyor, konuyla ilgili ayrıntılı açıklamalar en kısa zamanda Kaspersky Lab tarafından yapılacaktır.

Saygılarımızla

Kaspersky Lab

Okuyucu Yorumları