Bütün Windows ayarlarına "Super Tanrı Modu" ile ulaşın

Microsoft Denetim Masası'nı sonlandırmaya kararlı ama üçüncü taraf yazılım üreticileri kullanıcılara daha etkin kontrol seçenekleri sunmakta kararlı. "Super Tanrı Modu" da bu çabalardan biri.

Bütün Windows ayarlarına "Super Tanrı Modu" ile ulaşın

Denetim Masası yakında Windows'tan kaldırılacak. Ama elbette pek çok yazılım üreticisi, kullanıcılara Windows ayarlarını kontrol etmesi için yeni seçenekler sunacak.

Denetim Masası bir süre daha yeni "Ayarlar" uygulamasıyla aynı anda işletim sisteminde bulunacak. Fakat, daha az deneyimli kullanıcılar belirli bir seçeneği veya özelliği ararken Ayarlar uygulamasına mı yoksa eski Denetim Masası'na mı bakmaları gerektiğini bilmek zorunda değiller.

Bir yazılım geliştirici, bu amaçla “Süper Tanrı Modu” üzerinde çalışıyor. Bu mod, tüm Windows ayarlarına, özel klasörlere, bağlantılara erişmeyi sağlayacak.

1.200 ince ayar için tek bir ekran

Windows Süper Tanrı Modu, işletim sisteminin çeşitli bölümlerine yüzlerce bağlantı oluşturan üçüncü taraf bir PowerShell komut dosyası. Bu modu, özel kabuk klasörlerine, adlandırılmış klasörlere, görev bağlantılarına, sistem ayarlarına, derin bağlantılara, protokollere ulaşmak için kullanabilirsiniz.

Elbette 1.200 bağlantı arasında gezinmek kulağa pek kullanıcı dostu gelmeyebilir. Yine de en azından alt menülere, ek bölümlere ve daha fazlasına dalmadan gerekli seçeneği hızlıca arayabileceğiniz tek bir merkeze sahipsiniz. Arama kutucuğuna her zaman, aradığınız ayarın adını yazıp bulma şansınız var.