"Bulldozer"ler sonunda geliyor!

AMD'nin "Bulldozer"lerinin dağıtımına başlandı; ama şimdilik evlerimize giremeyecekler...

"Bulldozer"ler kapıda!

AMD'nin uzun süredir beklenen 16 çekirdekli çipleri "Bulldozer"lerin dağıtımına başlandı. Ancak Bulldozer mimarisine sahip ve "Interlagos" kod adıyla tanınan bu ilk işlemciler, şimdilik sadece OEM müşterilerine gönderiliyor. Ağustos ayından beri üretimde olan işlemciler, ilk aşamada güçlü "süper bilgisayarlar" üreten üreticilere gidecek. Ancak çok yakın zamanda, Zambezi kod adlı serinin de dağıtımına başlanacak ve standart bilgisayar kullanıcıları da yeni Bulldozer'lerle buluşabilecek. Bunun için beklenen tarih ise, 2011'in son çeyreği...

Dünyanın ilk 16 çekirdekli x86 işlemcileri olan "Bulldozer"ler, AMD'nin eski mimarisinin de yenilenmiş şekli değil. Çiplerin mimarisi AMD tarafından sıfırdan tasarlandı.

AMD ürün grubundan Rick Bergman bugünün çok önemli olduğunu şu sözleriyle anlatıyor; "Daha önce emsali görülmemiş bir x86 CPU performansını temsil eden "Bulldozer" çekirdeklerin başlangıcı olarak bugün anıtsal bir gün. Yeni "Bulldozer" mimarisi internet ve veri merkezi müşterilerine cloud ve diğer işlemlerinin üstesinden gelebilmeleri için yeterli gücü verecektir."

Okuyucu Yorumları