Buenos Aires, 2023’te Kripto Madenciliğini Vergilendirmeyi Planlıyor

Arjantin’in Buenos Aires eyaleti 2023 yılında kripto para madenciliğini ve muhtemelen stake etmeyi vergilendirmeye başlayacak.

Buenos Aires, 2023’te Kripto Madenciliğini Vergilendirmeyi Planlıyor

Kripto para sektöründe belki de en çok konuşulan konularından biri vergilendirme. Son olarak çıkan haberlere göre; Arjantin’in Buenos Aires eyaleti 2023 yılında kripto para madenciliğini ve muhtemelen stake etmeyi vergilendirmeye başlayacak.

Arjantin’deki Buenos Aires eyaleti, 2023’te kripto para madenciliğini ve muhtemelen staking’i vergilendirmeye başlayacak. Yeni bir teklif, vergi yasasını değiştirerek kripto para madenciliğini bu işlemler yoluyla hesaplanan gelir üzerinden yüzde 4 oranında vergilendirilebilir bir faaliyet olarak tanıtacak.

Ayrıca belirtmek gerekirse Arjantin’deki Buenos Aires eyaleti, gelecek yıl için kripto para birimi madenciliğini vergiye tabi bir faaliyet olarak eklemek için bir projeyi onayladı. Vergiler eyalet hükümetine ödenecek ve Arjantin ulusal hükümeti tarafından belirlenen diğer vergilerle ilgili olmayacaktı.

Buenos Aires, kullanıcıların önümüzdeki yıl kripto ile vergi ödemesine izin vereceğini duyurdu. Şehrin ayrıca bir blockchain kimlik sistemi kullanma projesi var ve 2023’teki sayısallaştırma ve modernizasyon hamlesinin bir parçası olarak Ethereum düğümlerine ev sahipliği yapacak.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.