Bu yaratıklar, evcil hayvanınızın damarlarında dolaşıyor olabilir

Bir fotoğraf çalışması ile ortaya çıkartılan bu dehşet verici görüntüler, evcil hayvanınızın içinde gizleniyor olabilecek tehlikeli canlıları 180 kat büyütülmüş olarak gösteriyor.

Bu yaratıklar, evcil hayvanınızın damarlarında dolaşıyor olabilir

Evcil hayvanlar, sahiplerinin en değerli varlıkları. İnsanla duygusal bağ kurabilen bu hayvanların başında ise ciddi bir dert var: Tenyalar, kurtlar, solucanlar...

Birçoğu mikroskobik olan bu canlıları, hayvanların üzerinde görmek mümkün değil. Genellikle çok büyüyüp ölmek üzere olanları dışkıyla dışarı atıldıklarında tespit etmek mümkün ancak tenyalar, solucanlar, parazitler hayvanın sadece sindirim sisteminde yer almıyor, kan damarlarını kullanarak her organa ulaşabiliyor, beyine kadar yerleşebiliyor.

Nadir durumlarda, hem tenyalar hem de yuvarlak kurtlar insanları da enfekte edebilir; ikincisinin potansiyel olarak çocukların görme yeteneğinde ciddi hasara neden olduğu da biliniyor. Bu nedenle, evde bir hayvan beslerken onların aşılarına ve parazit ilaçlarına özen göstermek gerekiyor.

Bir fotoğrafçı şimdi bu tehdidi daha doğru tespit edebilmek için bu parazitlerin görüntüsünü mikroskopta 180 kat büyütmeyi başardı. Ve ortaya aşağıdaki korkunç görüntüler çıktı...

Görüntüler, parazitlerin ne kadar korkunç olduğunu gösteriyor ancak asıl korkutucu olan, parazitlerin neden olduğu sorunlar. Bulaştığı canlının sağlığını yok eden bu canlılar hayvanların ölümüne kadar giden sorunlara neden olabiliyorlar. Evcil hayvanlarınızı parazitlere karşı korumak için veterinerinize danışmayı ihmal etmeyin.