Bu tablet PC'yi her türlü kullanmak mümkün

Bu marifetli tableti CeBIT 2011'de önce biz test ettik, sonra Alman Başbakanı Angela Merkel kaptı!

Önce biz, sonra başbakan!

CeBIT 2011 fuarının ilk gününde standları gezen Alman Başbakanı Angela Merkel ve Türkiye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Fujitsu'nun özellikle kurumsal kullanımı hedefleyerek ürettiği STYLISTIC Q550 tablet PC ile tanıştı.

Günümüzde mobil bilgi işlemin önemi arttıkça mobil sahalarda kullanılacak cep telefonları ve akıllı telefonlardan daha hızlı ve daha yetenekli, aynı zamanda da ofise gelindiğinde IT altyapısına sorunsuz olarak entegre olabilecek ürünler pazarda yavaş yavaş kendini gösteriyor.

CeBIT 2011 kapsamında piyasaya sürülen Q550 Slate PC'nin diğer tabletlerden en büyük farkı hem kalem hem de parmakla kontrol edilebilmesi, hem de multi touch ekrana sahip olması. Fuar kapsamında inceleme şansı bulduğumuz Q550 hem performansı hem de sağlam malzemesi ile ilgimizi çekti. Kurumsal kapsamda Microsoft'un Windows işletim sistemi ile çalışmaya alışmış kullanıcılar bu üründe de Windows 7 işletim sistemi bulunduğundan eski uygulamalarını ve dosyalarını, aynı zamanda da kurumsal kapsamda gerçekleştirilmiş olan kurulumları Slate üzerine taşıyabiliyorlar. Pili 3 saatte şarj olan Q550 8 saat boyunca şarjını koruyabiliyor. WLAN, Bluetooth ve opsiyonel 3G/UMTS desteği bulunan Q550 kesintisiz mobil iletişim imkânı sunuyor.

Angela Merkel'in tablet PC aşkı...

CeBIT 2011 fuarında ürünü incelememize imkan veren Fujitsu Türkiye Pazarlama ve Stratejik İş Ortakları Müdürü Çiğdem Atalay Q550'nin an itibarıyla Türkiye'de satışa sunulduğunu açıkladı.

Merkel inceledi
Angela Merkel'in tablet PC aşkı...

İncelememizden hemen sonra Fujitsu standına gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Q550 tableti ilgiyle incelediler. Fujitsu CEO'su Rolph Schwirz incelediğimiz Q550 tableti Merkel'e hediye etti.

Okuyucu Yorumları