Bu Samsung saatlerden birine sahipseniz, kötü habere hazır olun

Samsung, Tizen işletim sistemine sahip eski Galaxy Watch modellerine verdiği desteği kesmeye hazırlanıyor. İşte bu karardan etkilenecek modeller...

Bu Samsung saatlerden birine sahipseniz, kötü habere hazır olun

Reddit’teki Galaxy Watch alt dizininde kısa bir süre önce paylaşılan bir bildirime göre Samsung, Tizen işletim sistemiyle çalışan eski akıllı saatlerinin desteğini resmi olarak sonlandırmayı planlıyor. Gönderiye göre Tizen’in sonlandırılması, Samsung’un WatchOS’u benimsediği Galaxy Watch 4’ten önce piyasaya sürülen tüm Galaxy Watch modellerini etkileyecek.

Ancak bu sonlandırma bir anda gerçekleşmeyecek ve bu yıldan itibaren dalgalar halinde devreye alınacak. 30 Eylül 2024’te “Galaxy Store, uygulamalar ve saat yüzleri gibi ücretli Tizen Watch içeriğinin satışını durduracak.” 31 Mayıs 2025’ten itibaren şirket, cihazlarına “ücretsiz içeriklerin yeni indirilmesine” izin vermeyecek. Haziran 2025’te Tizen donanımına yönelik üçüncü taraf hizmetleri “Galaxy Store hariç her yerde” sona erecek. En azından birkaç ay boyunca yazılımı Samsung platformundan indirmeye devam etmek mümkün olacak. 30 Eylül 2025’te, Tizen Watch desteği resmi olarak sonlandırılacak ve satın alınan öğelerin indirilmesi de durdurulacak.

Ayrıca, Samsung Geliştirici web sitesinde, geliştirici ekiplerinin artık “yeni veya güncellenmiş Tizen tabanlı izleme uygulamalarına kaydolamayacağı” bildirildi. Bunun yerine geliştiriciler, geçişe yardımcı olmak için Galaxy Watch Studio Converter ve Watch Face Studio yazılımına yönlendiriliyor.

Elbette desteğin sonlandırılması, 30 Eylül 2025’ten sonra Tizen giyilebilir cihazların kullanılmasını engellemeyecek. Ancak, şirketin gelecekte sunabileceği güncellemelerden faydalanamayacağınız anlamına geliyor. Watch Active 2 gibi etkilenen modeller ağır kısıtlamalar altında varlığını sürdürecek. Bu aynı zamanda güvenlik güncellemelerinin sona ereceği ve kullanıcıları kötü amaçlı yazılımlara karşı savunmasız bırakacağı anlamına da geliyor.