Bu özelliğe sahip olmayan telefonlar, ABD'de satılamayacak

ABD Federal İletişim Komisyonu FCC, tüm cep telefonları da dahil olmak üzere mobil cihazların işitme cihazlarıyla uyumlu olmasını zorunlu kılan bir karara imza attı.

Bu özelliğe sahip olmayan telefonlar, ABD'de satılamayacak

ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), Amerika Birleşik Devletleri'nde satılan tüm akıllı telefonların işitme cihazlarıyla uyumlu olması gerektiğini belirten yeni bir duyuru yayınladı. Bu karar, bir tür işitme kaybı yaşayan 48 milyondan fazla Amerikalı için erişilebilirliği iyileştirmeyi amaçlıyor. Duyuruya göre, yeni kural için bir geçiş dönemi uygulanacak. Bu dönemin sonunda gerekli özelliğe sahip olmayan telefonların satışı yapılamayacak.

Basın bülteninde, akıllı telefonlar ve daha eski cep telefonları dahil tüm mobil el cihazlarının işitme cihazlarıyla uyumlu olması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca FCC, işitme cihazı üreticilerini tescilli teknolojiden uzaklaşmaya ve kullanıcıların yeni uyumlu işitme cihazları satın almak zorunda kalmadan cihazlar arasında geçiş yapmasını kolaylaştırmaya zorlamak için yeni Bluetooth-cihaz bağlantı standartları oluşturdu.

Ayrıca, kullanıcıların cihazlarının sesini herhangi bir bozulma olmadan artırmasına veya azaltmasına imkan tanıyan yeni ses kontrolü ölçütleri de belirlendi ve bu sayede işitme cihazı kullanmayan ancak yine de işitme güçlüğü çeken kişilere de daha net ses imkanı sunulacak. Bu gereksinimlerin yanı sıra, üreticilerin işitme cihazı uyumluluğu hakkında web sitelerinde ve satış noktalarında bilgilendirme yapması da zorunlu olacak.

FCC, tüm cep telefonlarının standartları karşılaması gereken geçiş dönemi için henüz kesin bir süre belirtmiş değil, ancak akıllı telefon üreticilerinin ihtiyaç duyacakları zamana sahip olacakları rahatlıkla tahmin edilebilir.

iPhone 16 ve diğer birçok Android akıllı telefon zaten işitme cihazlarıyla uyumlu olacak şekilde tasarlandığı için, özellikle büyük üreticilerin bu değişiklik sebebiyle bir sorun yaşamayacakları söylenebilir.