Bu oyun firması korsana çok farklı yaklaşıyor

Tüm büyük organizasyonlar korsanla savaşırken, farkı yaratan küçük bir oyun geliştiricisi oldu...

Korsana farklı bir bakış

Torrent ile dosya paylaşımı bugüne kadar onlarca hukuki davanın konusu oldu. Son derece güçlü pek çok organizasyon korsanla savaşmak için tüm imkanlarını seferber etti, hatta İsveç'teki ünlü The Pirate Bay davasında ABD'nin bile araya girdiği söyleniyor. Fakat tüm bu mücadele henüz ciddi bir sonuç vermedi. IFPI, RIAA, MPAA gibi organizasyonlar şimdiye kadar sadece birkaç kişinin tutuklanmasına ve sektör için kayda değer olmayan para cezaları elde edebildiler.

Fakat ACE Team adlı Şilili bağımsız bir oyun geliştirici firma korsana karşı sergilediği farklı yaklaşımla dikkat çekti. ACE Team, Bağımsız Oyunlar Festivali'nde yer alan Zeno Clash adlı FPS türündeki oyunun torrent sitelerindeki sayfasını gördüğünde, mahkemeye veya site sahiplerine şikayete koşmak yerine torrent'in yorum bölümüne kısa bir mesaj bıraktı. Mesajda kibarca oyunu denemek için indirenlerden, beğendikleri taktirde oyunu satın almalarını rica etti. "Korsanı engelleyemeyeceğimizi biliyoruz, zaten böyle bir niyetimiz de yok" diyen ACE Team üyesi Carlos Bordeu'nun mesajı ise site müdavimleri tarafından büyük bir destek aldı.

"Beş yıldır tek bir oyun bile satın almadım ama geliştiricinin bu yaklaşımını çok beğendim. Eğer beğenirsem bu oyunu satın alacağım" tarzında yorumların çokluğu, "korsanların" onlarla konuşan birileri olmasından hoşlandıklarını gösteriyor. "Sonunda bizi hapse atmak yerin ikna etmeye çalışan birileri olduğunu görmek güzel" diyen bir kullanıcı daha sonraki yorumunda oyunu beğendiğini ve satın aldığını da yazdı.

Okuyucu Yorumları