Bu köpeğin dev piramidin tepesinde ne işi var?

Mısır'ın dev piramitlerinden Giza'nın en tepesine çıkan köpek internette büyük merak uyandırdı. Peki o köpek orada ne yapıyor?

Bu köpeğin dev piramidin tepesinde ne işi var?

Mısır'daki dev Giza piramidinin en tepesinde ne olduğunu, bölgeye ilgi duyan pek çok turist merak ediyor. Ancak hiçbir turist en tepeye kadar tırmanmaya cesaret edemiyor. Aslında piramitlere tırmanmak yasak olsa da, turistlerin fotoğraf çektirmek için birkaç basamak tırmanmaya çalıştığı, bazılarının hızını alamayıp biraz daha yükseğe çıktığı biliniyor.

Güney Amerika'daki piramitler kutsal kabul edildiği için o piramitlere tırmanmaya çalışan turistler bazen yerel halkın tepkisini çekiyor ve protesto ediliyor. Ancak Mısır'daki piramitler için böyle bir durum söz konusu değil.

Bir süre önce, bölgede paramotor uçuşu yapan birinin, piramidin tepesinde bir köpek görüp bunu video kaydına almayı başarması ise doğal olarak bir anda viral hale geldi. Köpeğin piramidin en tepesine çıktığı ve inmeye çalışıyormuş ama korkuyormuş gibi bir refleks gösterdiği fark ediliyor.

Bu insanlar ne yapıyor?

Bu köpeğin orada ne yaptığı veya kurtarılıp kurtarılmadığı bilinmiyor fakat şunu tahmin etmek zor değil: İnsanlarla beraber yaşayan kedi ve köpeklerin, çevrelerindeki insanları gözleyerek ve onların hareketlerini taklit ederek "şehir hayatına" uyum sağladığı biliniyor. Bu sayede metroya binerek başka semtlere gidip gelmeyi öğrenen kedi köpekler olduğunu biliyoruz. Trafikte kırmızı ışığı bekleyerek karşıya geçmeyi öğrenen hayvanlar olduğunu biliyoruz.

Dolayısıyla, piramit bölgesindeki köpeklerin de turistleri izleyerek piramitlere tırmanmayı öğrendiğini düşünebiliriz. Ancak elbette köpeklere, piramidin üzerinde fotoğraf çekmek ve Instagram'a yüklemek kavramını anlatmak pek mümkün olmasa gerek.