Bu film, "izlerken fenalaşabilirsiniz" uyarısıyla yayına giriyor

Bu film o kadar korkunç bir deneyim sunuyor ki, sinema salonunda fenalaşanlar için ilk yardım görevlileri bile bulunuyor.

Bu film, "izlerken fenalaşabilirsiniz" uyarısıyla yayına giriyor

Yazar - yönetmen Damien Leone’nin Terrifier film serisi, film endüstrisinde kendini pazarlama konusunda eşsiz bir yere sahip. Şok edici katil palyaçoların beyaz perdeyi ele geçirdiği seri 11 Ekim’de üçüncü bölümü Terrifier 3 ile bir kez daha sahneye çıkıyor.

Seri o kadar kanlı ve sinemaseverleri korkutacak kadar abartılı ki, öfkeli bir anne, 14 yaşındaki oğlunun kuzeniyle beraber izlemeye karar verdikten sonra uyku sorunları yaşamasına sebep olan serideki “kötü” ikinci filme karşı Change.org’da bir imza kampanyası bile başlattı.

Pek şaşırtıcı olmayan bir şekilde bu kampanya başarısız oldu ve artık serinin çok daha çarpıcı ve şiddetli üçüncü filmi sahneye çıkmaya hazır. Gösterimin yapılacağı salonların dışında Terrifier 3’ün “aşırı şiddet ve aşırı kan içerdiğine” yönelik uyarıda bulunan bir tabela dikkat çekiyor. Bu da, erken gösterimleri izlemeden önce bile bazı insanları korkutuyor. Hatta bu gösterimlerinden birinde, bir izleyicinin fenalaştığı, pek çok kişinin de film bitmeden salondan ayrıldığı rapor ediliyor.

Zaten uyarıda da “Kendinizi iyi hissetmiyorsanız lütfen bir personel bulun. Gösterim alanında ilk yardım konusunda eğitimli personel bulunmaktadır” ibaresi bulunuyor. Kısacası filmin yayınlayıcıları, bu filmi sadece izleyenlerin bile ilk yardıma ihtiyacı olabileceğini belirtiyor ve bunun bile başlı başına korkutucu bir fikir olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Noel temalı Terrifier 3, kısa bir süre önce Austin, Teksas’taki Fantastic Fest sırasında dünya prömiyerini yaptı. Görünüşe göre Leone, hayranlarına günümüzde sinemalarda çok nadir görülen bir şekilde unutulmaz bir deneyim sunmak için yeni filmdeki şok etkisini çok daha fazla arttırdı. İzleyicileri sarsan, akıllarından çıkmayan ve belki de en önemlisi, hakkında herkesle konuşmalarını sağlayan türden bir deneyim yaratmaya çalıştı. Ayrıca serinin devamı için de şimdiden çalışmalar başlamış gibi gözüküyor ve Leone, Terrifier 4’ün korku faktörünü nasıl katlayarak artırabileceğine dair “bir sürü fikri” olduğu söylüyor.