Bu da oldu: ABD'de Vista yasaklanıyor!

Vista şimdiye kadar pek çok eleştiriye maruz kaldı ama ilk defa yasaklanma kararı ile karşı karşıya.

Şimdi de Vista yasağı...

Microsoft'un sevilmeyen çocuğu Vista, şimdiye kadar çok az işletim sisteminin maruz kaldığı eleştiriyi tek başına göğüslemek zorunda kaldı. Piyasaya çıkalı neredeyse 2,5 yıl olmasına rağmen hale hedeflenen pazar payının çok altında kalan işletim sistemine pek çok kullanıcı da tepkisini, Windows XP'den yükseltmeyerek gösterdi.

Fakat bunlara rağmen ABD'nin Teksas eyaletinin senatörü Juan Hinojosa'nın Vista'ya yaptığını kimse yapmadı. Hinojosa, Vista'nın eyalet çapındaki tüm devlet dairelerinde yasaklamasını istiyor. Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Vista programı ile ilgili pek çok sorun yaşadık. Bir çok hatası vardı. Çok fazla bellek kullanıyordu. Diğer ekipmanlarla uyumlu değildi ve devlet dairelerinde kullanılan Windows XP'nin gelişmiş sürümü olması gerekiyordu ama öyle değildi" diye konuştu.

Bu düşüncesinden dolayı Teksas eyaletinin 182 milyar dolarlık bütçesine özel bir madde koymak için kolları sıvayan Hinojosa, hiçbir devlet dairesinin yazılı izin olmadan Vista satın almamasını istiyor. Kendisi ile yapılan bir röportajda, "şahsen hiç Vista kullanmadığını ama çok fazla sorun yarattığına dair pek çok şey okuduğunu" söyledi.

Okuyucu Yorumları