Bu da Android'in Siri'si!

Apple yapar da Google durur mu? İşte Google'ın Android için planladığı kendi Siri'si Majel...

Bu da Android'in Siri'si!

Hüseyin Cem Köylü

Apple'ın iPhone 4S ile getirdiği yenilik "Sanal asistan" Siri, çıktığı günden itibaren tüm meydanın ilgi odağı haline geldi ve yeni bir kültür başlattı. Google'ın da bu duruma sessiz kalması elbette beklenemez ve Android and Me'nin haberine göre Google da Android için özelleştirilmiş ve tüm telefonun kontrolünü ses ile sağlayan bir yenilik üzerinde çalışıyor.

Android hali hazırda bir sesli komut sistemine sahip fakat yeni seçenekte daha doğal ve çeşitli cevaplar verebilme özelliği ve tabii ki Google Search komutları ile entegrasyon olması planlanıyor.

Android'deki bu özelliğin kod adı ise oldukça ilginç: Majel... Bu isim, Star Trek'in "konuşan bilgisayar"larını seslendiren Majel Barrett-Roddenberry'den geliyor; kendisi aynı zamanda Star Trek'in yaratıcısı olan Gene Roddenberry'nin eşi.

Söylentiler Majel'in 2011 yılı sonunda Android kullanıcılarına ulaşacağı yönündeydi fakat şimdiye kadar Google'dan resmi bir açıklama gelmediği için beklentiler şu anda 2012'nin ocak - şubat dönemine yönelik...

Okuyucu Yorumları