Bu cihaza gözünüz gibi bakın; artık tamiri yok!

Nintendo, avuç içi oyun konsolu New Nintendo 3DS için tamir desteğini resmi olarak sona erdirdi. Eğer elinizde bu konsol bulunuyorsa, ona gözünüz gibi bakın. Çünkü bozulursa artık tamiri yok.

Bu cihaza gözünüz gibi bakın; artık tamiri yok!

Nintendo, New Nintendo 3DS için onarım desteğini resmi olarak sona erdirdi. Japon Nintendo hesabında paylaşılan X gönderisinde şirket, el konsolunun bakımı için gerekli parçaların eksikliği nedeniyle New Nintendo 3DS için onarım hizmetlerinin artık sona erdiğini duyurdu.

Bu yılın başlarında oyun devi Nintendo, Nintendo 2DS, Nintendo 2DS XL ve New Nintendo 3DS için yedek parçalar tükendiğinde onarım hizmetlerinin sona ereceğini duyurmuştu. Nintendo 3DS XL ve standart Nintendo 3DS için destek çoktan sona ermişti. Şimdi hizmeti kaybetme sırası New Nintendo 3DS'e gelmiş gibi görünüyor.

DS ailesinin şu anda onarım desteği hala mevcut olan konsolları Nintendo 2DS ve Nintendo 2DS XL. Ancak bildirim göz önüne alındığında, yedek parçaları tükendiğinde, bu konsolların da tamiri durdurulacak.

Yedek parçası biten konsol tarihin tozlu sayfalarında kayboluyor

Temmuz ayında Nintendo, Wii U için de onarım desteğini de sona erdirerek “onarımlar için gerekli parçaların tükendiğini” ve “artık Wii U konsolları ve çevre birimleri için onarımları kabul etmeyeceğini” açıklamıştı.

Tüm bu konsollar için bundan sonraki tek tamir seçeneği, "çıkma" veya piyasada varsa "çakma" yedek parçalarla yetkili olmayan tamircilerde şansınızı denemek olacak.