Bu bileklik, sevdiklerinize uzaktan "dokunmanızı" sağlayacak

Bond Touch isimli bir şirket, sevdiklerinize uzaktan "dokunmanızı" sağlayacağını iddia ettiği yeni bilekliği Bond Touch 4'ü tanıttı. Peki ama kulağa rüya gibi gelen bu "uzaktan dokunma" süreci nasıl çalışacak?

Bu bileklik, sevdiklerinize uzaktan "dokunmanızı" sağlayacak

Günümüzde giderek dijitalleşen dünyamız, artık insan dokunuşunu kolay bulunamaz bir şey haline getiriyor. Ancak Bond Touch 4 isimli bir bileklik, bu boşluğu doldurmak için ince bir giyilebilir teknoloji ürünü olarak uzak mesafelerden bile aşılabilecek bir yakınlık sunuyor.

Adından da tahmin edilebileceği üzere bu bilezik, insanlara uzaktan dokunmanızı sağlıyor. 70 dolar fiyat etiketine sahip olan Bond Touch 4’ün kullanıcıları, aynı giyilebilir cihaza sahip diğer kullanıcılardan sinyaller gönderip alabiliyor ve sevdiklerinin kendilerine dokunduğu hissini ciltlerinde hissedebiliyor. Bond Touch uygulaması aracılığıyla kullanıcılar, internet bağlantısı olan her yerden sevdiklerinin bileklerine kendi dokunuş ifadelerini de iletebiliyor.

Bu bilekliğin üreticisi olan Bond Touch, bileğe takılan uzaktan dokunma cihazının uzun mesafeli ilişki yaşayan çiftler, ayrı yaşayan arkadaşlar ve hatta sinirleri yatıştırmak için fiziksel yakınlığı bir araç olarak kullanan kişiler için en iyi şekilde geliştirildiğini söylüyor.

Aslında bu bileklik, daha önceki modellerin gelişmiş bir sürümü olarak karşımıza çıkıyor. Bond Touch’ın söylediğine göre bilekliğin yeni modeli, daha önceki modellere göre daha kompakt bir yapıya ve belki daha da önemli bir şekilde, “daha hızlı ve daha doğru bir yanıt için geliştirilmiş hassasiyete” sahip. Şirketin “duygusal giyilebilir teknolojisinin” bu yeni versiyonu, daha parlak bir LED ekrana ve 4 gün dayanacağı söylenen pil ömrüyle daha iyi bir manyetik şarj cihazına sahip. Ancak, günde 20 dokunuştan fazlası gönderildiği durumda bu şarj ömrü daha düşük olabiliyor.

Şirketin 17 Ekim’den itibaren mor, pembe, yarı saydam siyah ve şeffaf olmak üzere farklı renklerde satışa sunulacağını söylediği bu bileklik, halen önceki tüm Bond Touch, Bond Touch More ve Bond Touch Lite ürünleriyle uyumlu. Şirketin diğer ürünlerinin arasında, kullanıcıların sevdiklerinin kalp atışlarını bir kolyeye kaydetmelerine ve ardından göğüslerinde çarptığını hissetmelerine olanak tanıyan benzer bir giyilebilir cihaz olan 100 dolarlık Bond Heart da bulunuyor.