BtcTurk, 5 Kurum İçin Cüzdan Paylaştı

Kripto para borasası BtcTurk, AFAD, TOG, Hayata Destek, TİDER, ve Kızılay için kripto cüzdanlarının oluşturulduğunu açıkladı.

BtcTurk, 5 Kurum İçin Cüzdan Paylaştı

Kahramanmaraş depreminin ardından kripto para bağışları yaygınlaşıyor. 10 ili vuran depremde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremden etkilenen bölgelere yardım seferberliği başladı. Dün Haluk Levent’in kapısını araladığı kripto bağışları da yaygınlaşmaya başladı. AFAD, Kızılay, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) gibi kurumlara da kripto para ile bağış yapılabilecek.

Kripto para borasası BtcTurk, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Hayata Destek, Temel İhtiyaç Derneği (TİDER), ve Türk Kızılayı için kripto cüzdanlarının oluşturulduğunu açıkladı. Borsadan yapılan açıklamaya göre cüzdanlar Bitcoin(BTC), Etheruem (ETH), ve Tether (USDT) cinsinden kripto para bağışı kabul edecek.

Yapılan açıklamada, cüzdan adreslerine bütün kripto para platformlarından destek gönderilebileceği kaydedildi. BtcTurk, gönderilen bağışların otomatik olarak TL’ye çevrileceğini ve bu işlemlerden herhangi bir komisyon alınmayacağını bildirdi.

Ahbap kurucusu Haluk Levent, dün MASAK ile görüştüğünü ve kripto para ile bağış kabul edileceğini duyurmuştu. Levent’in hesaplarında kısa sürede milyonlarca liralık destek toplanmıştı. Bu sabah Kızılay da kripto paralar ile nasıl bağış yapılacağına ilişkin bir açıklama yapmıştı.

Kripto paralar, yurt içi ve yurt dışından daha hızlı ve düşük işlem ücretleriyle bağışların yapılabilmesini mümkün kılıyor. Özellikle yurt dışından gelen bağışların afetzedelere bir an önce ulaşması için kripto bağışlarının önemli olabileceği belirtiliyor. Kripto paralar ile yardım kampanyalarının küresel hale gelebileceği ve daha fazla kişinin katkı sağlayabileceği ifade ediliyor.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.