BMW, yıllar sonra yenilediği M5 Touring'i tanıttı

BMW yeni, 717 beygir gücü sunmayı başaran hibrit M5 Touring'i tanıttı. Ve tabii ki, bu kadar büyük bir performansın büyük bir de fiyatı var.

BMW, yıllar sonra yenilediği M5 Touring'i tanıttı

BMW, aradan 17 yıl geçtikten sonra yeni ve güçlü bir M5 Touring modelini müşterilerine sundu. 4,4 litrelik çift turbolu V8 ve elektrik motoru/18,6 kWh pil paketi kombinasyonundan 717 bg’lik muazzam bir güç çıkışına sahip, inanılmaz bir hibrit station olan 2024 BMW M5 Touring artık otomobil sevdalılarıyla buluşmaya hazır ve özellikle aileler için ilgi çekici bir seçenek olabilir gibi gözüküyor.

BMW, bataryaları prizden şarj edilebilen, 1.000 Nm torka sahip aracın 68 kilometreye kadar sessiz bir şekilde ilerleyebildiğini söylüyor. Aracın bu muazzam gücü, yalnızca 3,6 saniyede 0-100 kmph hıza veya 11 saniyenin biraz üzerinde bir sürede 0-200 kmph hıza ulaşabilmesini, ayrıca elektronik olarak sınırlandırılmış 250 kmph azami hıza sahip olmasını sağlıyor. Dahası, opsiyonel bir seçim ile hız sınırı 300 kmph’ye yükseltilebiliyor.

Aracın dikkate değer diğer özelliklerinin arasında, düşük çekiş durumları için seçilebilen veya 700+bhp'lik arkadan çekiş kuvvetini tam olarak kullanmak istediğinizde kaldırılabilen uyarlanabilir dört tekerlekli çekiş bulunuyor.

Buna ek olarak araç, düşük hızda dönüş manevralarını daha keskin hale getirerek 5.096 mm uzunluğu akıllıca gizleyen arka tekerlek yönlendirme sistemini de içeriyor. Ayrıca uyarlanabilir süspansiyon sistemi, ister uygun bir pistte hız testi yapıyor olun, ister çocuklarınızı gezdirmeye çıkarmış olun, yolculuğunuzu çok daha rahat bir hale getirmeye yardımcı oluyor.

Elbette tüm bu özelliklerin bir araçta bulunması, 2.560 kg gibi etkileyici bir ağırlığa sahip olması anlamına geliyor. BMW ise ağırlık konusunda yapılan eleştirilere yanıt vererek, ağır hibrit sistemin sadece bir V8 kullanmanın astronomik derecede yüksek yakıt faturaları ile karşı karşıya kalan sahiplerine yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda muazzam içten yanmalı motorun gürültüsü uygun olmadığında sessiz bir sürüş ile kullanıcılara (ve çevreye) yardımcı olacağını söylüyor.

BMW, yeni M5 Touring’in fiyatının İngiltere’de 112.500 £’dan başlayacağını, Kuzey Amerika’da ise 121.500 dolar artı masraflara satılacağını söylüyor.

Bu miktar herhangi bir aile için oldukça yüksek görünse de, hibrit vagon, 1.630 litrelik esnek yük taşıma kapasitesi, büyük römorkları çekme veya emisyonsuz olarak yaklaşık 70 km boyunca sessizce yolculuk etme yeteneği gibi özellikleri sayesinde pratik kullanım ve performansı harika bir şekilde bir araya getiriyor.