BMW, göstergelerin yerini "Panoramic Vision" ile değiştirmek istiyor

BMW, hız ve devir gibi bilgileri gösteren araç göstergelerinin yerini Panoramic Vision ekranı ile değiştirmeye hazırlanıyor.

BMW, yeni "Panoramic Vision" ekranını tanıttı

Uzun bir süredir tüm araç göstergeleri direksiyon simidinin arkasına yerleştiriliyor ve bu da sürücülerin hızlarını ve ilgili yakıt seviyelerini gözlerini yoldan ayırmadan görmelerine imkan tanıyor. Ancak BMW, yeni “Panoramik Görüş” (Panoramic Vision) ekranıyla bu önemli verileri göz hizasına getirmenin yollarını arıyor.

Şirket, sürücülere ve yolculara ihtiyaç duydukları tüm bilgileri gözlerini yoldan ayırmadan sunmak için ön camın tamamını kaplayan yeni bir head-up göstergesi duyurdu.

Sürücü koltuğunda otururken Panoramik Görüş ekranında hız, süre ve çalınan şarkı gibi seçeneklerle ne görmek istediğinizi seçebilirsiniz. Ekran, bilgileri karanlık bir arka planda net bir şekilde görüntülemek için parlak, canlı ışıklar kullanıyor.

BMW, ilk olarak Ocak ayında gerçekleştirilen CES 2023'te i Vision Dee konseptini duyurduğunda yeni bir baş üstü göstergeye dair ipuçları vermişti. Ancak o versiyonunda, bilgiler dijital olarak doğrudan ön camda beliriyordu. Panoramik Görüş ekranında ise, ön camın alt kısmına yerleşik, yükseltilmiş bir kenar olarak gözüküyor.

Panoramik Görüş ekranı, 2025'ten itibaren ilk NEUE KLASSE (veya Yeni Sınıf) modellerinde kullanılmaya başlanacak. BMW'nin söylediğine göre BMW iDrive'ın ek özellikleri de NEUE KLASSE'de yer alacak. Ancak, daha fazlasını öğrenmek için muhtemelen bu Eylül ayında Münih'te düzenlenecek IAA Mobility 2023'e kadar beklememiz gerekecek.