BMW, i4 M50 dört kapılı coupe üzerinde yeni dört motorlu M xDrive çekiş sistemini test ediyor

BMW, değiştirilmiş bir i4 M50 dört kapılı coupe üzerinde yeni dört motorlu M xDrive çekiş sistemini test ediyor.

BMW, yeni dört motorlu M xDrive çekiş sistemini test ediyor

BMW, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, değiştirilmiş bir BMW i4 M50 dört kapılı coupe kullanarak dört elektrikli motora (her tekerlek için bir tane) sahip yeni bir M xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi geliştirdiğini ve test ettiğini duyurdu.

Elektrikli motorların kompakt boyutu, birinci sınıf ve yüksek performanslı elektrikli araçlar arasında her aks için bir tane olmak üzere çift motorlu kurulumları oldukça yaygın hale getiriyor. Üç motorlu kurulumlar daha nadir, ancak bazı Audi E-Tron, GMC Hummer EV ve Tesla Model S modellerinde bulunabiliyor. BMW'nin dört motorlu sistemi ise, yalnızca motor miktarını artırdığı için değil, aynı zamanda hepsini bir sedan içine sığdığı için de dikkate değer.

Yeni sistemin birincil faydası, kontrol. Merkezi bir kontrol ünitesi yol koşullarını, pedal konumunu, direksiyon açısını, G kuvvetlerini ve daha fazlasını okuyor. Çok plakalı bir kavrama ve diferansiyeller aracılığıyla "doğru miktarda tork" tam olarak gönderilebiliyor.

BMW, bu "son derece hassas, son derece değişken" M xDrive dört tekerlekten çekiş sisteminin, önden savrulmayı kontrol altında tutan ve kontrolü kavrama sınırına kadar artıran son derece esnek tork vektörü ile benzeri görülmemiş bir çeviklik düzeyi sağladığını söylüyor. Sistem ayrıca düşük çekiş koşullarında da bu avantajlardan yararlanıyor. Otomobil üreticisi, gecikme olmadan hassas sürüş torkunun uygulanmasının, yağmurda ıslanmış veya karla kaplı yollarda bile önemli ölçüde daha yüksek viraj alma hızlarına izin verdiğini belirtiyor.

Sanal ve ardından tezgah testinin ardından konsept üzerinde testler henüz yeni başladı, bu nedenle M xDrive dört tekerlekten çekişli elektrikli bir BMW M otomobil görmemiz biraz zaman alabilir. BMW’nin M performans bölümü bu yıl 50 yaşına giriyor ve her ikisi de bu yılın başlarında yollara çıkan çift motorlu i4 M50 ve iX M60 ile gelecek yıl beklenen i7 M70 elektrikli lüks sedan ile başlayarak, yüksek performanslı sürüşün geleceği olarak tamamen elektrikli motorlara doğru ilerliyor.