BMW, i4, i7 ve iX’ten oluşan 14.000’den fazla aracını geri çağırdığını duyurdu

BMW, 14.000’den fazla elektrikli aracını geri çağırdığını duyurdu. Geri çağrılan araçların listesi ABD’deki i4, i7 ve iX SUV’lardan oluşuyor.

BMW, 14.000’den fazla elektrikli aracını geri çağırıyor

BMW, bazı elektrikli araçlarını ABD’de geri çağırdığını duyurdu. Bu geri çağırmadan i4 ve i7 sedan araçların yanı sıra bazı iX SUV'lar da etkileniyor. Geri çağırmanın nedeni ise, pil yönetimi yazılımında bir arabanın geçici olarak güç kaybetmesine neden olabilecek bir sorun belirlenmesi. BMW, etkilenen araçların pil - elektronik kontrol birimlerindeki yazılımı güncellemek istiyor.

Sorun ilk olarak geçen Haziran ayında, Çinli bir kullanıcının aktarma organı uyarı ışığının yandığını bildiren raporuyla BMW'nin dikkatine sunuldu. Kasım ayı sonlarında ise, ABD'de geçici bir güç kaybıyla ilgili 10 garanti vakası ortaya çıktı.

Ve şimdi BMW mühendisleri, sorunun diğer araçlarda da meydana gelme potansiyelinin bulunduğuna karar verdiler ve geri çağırma kararı aldılar.

BMW, toplamda 14.086 elektrikli aracını geri çağırıyor. Yazılım güncellemesi pil ECU yazılımının güncellenmesini içeriyor. BMW bu işi bayilere yaptırdığı ve kablosuz güncelleme sunmadığı için, ilgili araç sahipleriyle Şubat ayı başlarında iletişime geçilecek ve araçlarını bayilere getirmeleri istenecek.