Blueooth 6.0, Channel Sounding özelliğiyle birlikte geliyor

Bluetooth'un bir sonraki büyük sürümü olacak olan Bluetooth 6.0, Channel Sounding özelliği sayesinde akıllı telefonunuzun diğer cihazları daha hızlı bulmasına yardımcı olacak.

Blueooth 6.0, Channel Sounding özelliğiyle birlikte geliyor

Çoğu cihazın kablosuz bağlantı yapabilmesini sağlayan Bluetooth teknolojisinin arkasındaki standartlar organizasyonu olan SIG, beklenen Bluetooth 6 spesifikasyonu hakkında yeni bir güncelleme yaptı. Söylenilene göre, Bluetooth 6 geldiğinde, cihazlar arasındaki akışı iyileştirecek ve Channel Sounding adlı bir özelliği sunarak yakın mesafedeki diğer Bluetooth cihazlarını daha hızlı bulmaya yardımcı olacak.

Channel Sounding (Kanal Seslendirme), AirTag’ler gibi cihazları santimetreye kadar daha iyi takip etmek amacıyla Bluetooth cihazlarına “gerçek mesafe farkındalığı” ekliyor. Bu özellik, cihazları takip etme konusunda genel kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi ve Cihazımı Bul (Find My) ağı üzerinden bağlanan kayıp eşyaları bulmayı önemli ölçüde daha kolay ve hızlı hale getirmeyi vaat ediyor. Bu yüzden en başından itibaren Apple uyumlu bir özellik olabilir.

Bluetooth 6.0’nın bu özelliğinin telefon ve anahtarsız giriş desteğine sahip otomobiller arasındaki etkileşimi de iyileştireceği söyleniyor. Bu özellik, dijital anahtarın yalnızca belirli bir mesafede yetkili bir cihaza bağlandığında bir aracın kilidini açmasını sağlayan ek bir katmanla güvenliği arttırılmasına yardımcı olacak.

Klavyeler ve oyun kontrol kolları gibi Bluetooth çevre birimlerinin de mesafeye bağlı olarak etkin ve etkin olmayan durumlar arasında daha iyi geçiş yapması beklenebilir. Bu sayede bağlı olması gereken cihazdan uzaklaştırılan fare ve klavyeler gereksiz yere cihaz aramayacak ve pili boşu boşuna tüketmeyecek.