Blockchain Teknolojisi Hollywood'da da Öne Çıkacak

Birçok sektörde olduğu gibi sinema sektöründe de Blockchain teknolojisinin daha fazla varlık göstereceği düşünülüyor. Son açıklama WarnerMedia CEO'su Jason Kilar'dan geldi.

Blockchain Teknolojisi Hollywood'da da Öne Çıkacak

Şirketten ayrılmaya hazırlanan WarnerMedia CEO'su Jason Kilar, yakın zaman önce bir röportajda Blockchain teknolojisinin Hollywood ile olan ilişkisiyle ilgili açıklamalar yaptı. Blockchain teknolojinin destekçilerinden biri olan Kilar, Hollywood'un geleceğinde de Blockchain'i görüyor.

WarnerMedia CEO'su: Blockchain Hollywood'un Geleceği Olabilir

COVID-19 döneminde en büyük hasarı alan sektörlerden biri de sinema sektörü oldu. Bu dönemde darbe alan WarnerMedia da kısa süre önce Discovery Inc. ile birleşeceğini açıkladı. Bu birleşmenin ardından WarnerMedia CEO'su Jason Kilar da koltuğu bırakacak. Kilar, bu günlere kısa süre kala, Blockchain teknolojisi ve Hollywood ilişkisinin ilerde çok daha yakın olacağını söyleyen açıklamalar yaptı.

Kilar, teknolojinin gelişmesini 90'ların DVD dalgasıyla benzeterek şöyle konuştu:

"Bence bu, Hollywood'a gelecek olan potansiyel bir dalga olacak, aynı DVD dalgasının 90'larda Hollywood'a gelmesi gibi. Açıkçası, bu birçok şirketin ekonomik servetini değiştirdi"

Kilar aynı zamanda NFT edinme sürecinin de daha basit hale gelmesini beklediğini belirtti.

1997 - 2006 yılları arasında Amazon'da yöneticilik yapan Kilar, 2007 yılında Hulu'nun kuruluşunda önemli bir rol oynadı. Sonrasında ise Hulu'da CEO'luk yaptı. Kilar'ın WarnerMedia'ya geçişi ise Mayıs 2020'de oldu.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.